Ambiq zet virtuele deuren open voor publiek

Hoogeveen: Zorginstelling Ambiq organiseert 22 januari 2019 een middag waarin publiek, medewerkers en cliënten de laatste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality in het onderwijs, zorg en serious games kunnen ervaren. Aan de Voltastraat 4C in Hoogeveen, één van Ambiq’s locaties, is er een interactieve markt waar bezoekers op verschillende plekken meer te weten kunnen komen over digitale innovatie en virtual reality in de zorg.

Bezoekers kunnen virtual reality ervaren in verschillende domeinen. Zo zijn er belevingen rondom de inzet van virtual reality in therapie, maar ook in het onderwijs voor middel van de robot VR-iendje. Ambiq gebruikt deze techniek om leerlingen die in de les overprikkeld raken of een schooltrauma hebben opgelopen sneller terug te begeleiden naar de les.

Daarnaast biedt Ambiq de mogelijkheid om verschillende serious games te spelen. Serious games zijn games die naast een entertainmentdoel ook een educatief doel hebben. In de zorg zijn de serious games bezig met een opmars.

Organisatie

De organisatie van zorg en hulpverlening in Nederland is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Dat vraagt om nieuwe inzichten en het ontdekken van nieuwe wegen. Een veelbelovende ontwikkeling hierin is virtual reality.

Ambiq ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Ieder kind heeft het recht heeft op te groeien in een gezin. Daar is Ambiq volledig op ingericht. Ambiq werkt zoveel mogelijk ambulant (bij de mensen thuis) om in een vertrouwde omgeving antwoord te geven op elke hulpvraag. Is thuis wonen tijdelijk niet mogelijk, dan hebben is er een netwerk aan gasthuisouders en pleeggezinnen. Voor elk kind een veilige en prettige omgeving.