Gezondheid

30-03-2020 RIVM: IC-afdelingen bijna vol

Den Haag: Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

13 nieuwe patiënten in Drenthe, 3 in Hoogeveen

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in Het toevoegen aantal ziekenhuisopnames deur. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnamen. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnamen stabiel laag.

Het RIVM  Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus.

Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie.

Overzicht aantallen

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750 (+884)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93)

IC-bedden bijna vol

Het toenemende aantal patiënten met besmet met het Coronavirus nadert de 1100. Daarmee is de capaciteit nagenoeg aan zijn limiet. Er zijn weliswaar nog 575 plaatsen over maar die moeten beschikbaar blijven voor de reguliere zorg.Daar kan men iets mee schuiven. Om 10:30 uur waren 1029 van de 1036 beschikbare plaatsen op de IC bezet door Coronapatiënten.

 

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, zei tegen de NOS “Het is de bedoeling dat er binnen een week 2400 bedden op de intensive care beschikbaar zijn”.

Bronnen: RIVM & GGD Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen