Met Koopman op pad – “ongelijkheid in toeristenbelasting”

Elim – We hebben het vaak over eerlijk en rechtvaardig, maar in de praktijk zijn het steeds vaker woorden zonder inhoud.

Neem nu bijvoorbeeld de toeristenbelasting voor kinderen tot 18 jaar binnen en buiten de gemeente Hoogeveen. Buiten onze gemeente zijn ze vrijgesteld van de toeristenbelasting en in de gemeente moet er per nacht worden betaald per kind en volwassene. Dit treft vooral de grote gezinnen, de doelgroep van campings als Boslust in Elim.

Nu stond er vorige week al een artikel in de Telegraaf over de Nederlandse campings die het moeilijk hebben. Voor de campings in de gemeente Hoogeveen komt daar nog een “schepje boven op”! “Met Koopman op pad” ging op onderzoek. De uitkomst kunt u zien in het filmpje van deze week. Deze opnames zijn gemaakt bij SVR Camping Boslust in Elim.

Elke maandag komt er een nieuwe aflevering van ‘met Koopman op pad” via Facebook en diverse (digitale) Hoogeveense media. Wilt u reageren op een aflevering of heeft u suggesties voor interessante onderwerpen, mail dan met [email protected] Met Koopman op pad is een initiatief van Peter Aalders (Camera en montage) en Roelof Koopman (interviewer).