Zomers concert in Bostheater Ommen

Ommen/Hoogeveen – Onder ideale weersomstandigheden verzorgde het Oost-Nederlands Mannenkoor op zaterdagavond 9 juni een openluchtconcert in het natuurrijke Bostheater op de Besthemerberg bij Ommen.

De zangers uit dit bijna 250 man tellende grote koor zijn afkomstig uit het Hoogeveens Chr. Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en het Chr. Mannenkoor Vroomshoop, en staat onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman.
Het kostuum van de mannen was aangepast aan de zomerse omstandigheden, want vlinderdas en jasje waren deze keer niet nodig, en ook de klapstoeltjes waarop de koorleden zaten, gaven het geheel een hoogzomers karakter.
Al ver voor aanvang stroomde de tribune vol met zo’n 1500 bezoekers, die een bijzonder sfeervolle avond beleefden, want het grote en massieve mannenkoor, ondersteund door bongospeler monsieur Bernard en door drie doedelzakspelers, zorgde voor een aaneenschakeling van kleine en grote pareltjes.
Het concert startte met het krachtige ‘Te Deum Laudamus’, met een gevoelvolle voortzetting met ‘Dona Nobis Pacem’, ‘Das Morgenrot’, en ‘Halleluja’ van Leonard Cohen. In het middendeel volgden onder andere ‘Speeltuin’ van Marco Borsato, ‘One hand one heart’ uit de West Side Story van Leonard Bernstein, en ook daverden een paar Russische soldatenliedjes voorbij. Het concert eindigde met het bekende Mexicaanse ‘Sierra Madre’ en het machtige Schotse lied ‘Mull of Kintyre’ van oud-Beatle Paul McCartney. Een toegift ontbrak niet want samen met het publiek sloot het koor het concert af met de melancholieke Schotse ballade ‘Auld lang syne’, een afscheidslied.
Een afscheid voor altijd? Dat valt te betwijfelen, want Jan Hekman, voorzitter van het Ommer Mannenkoor dat samen met de Stichting Bostheater dit concert organiseerde, zinspeelde er al op: wie weet komt er volgend jaar een vervolg. Foto: Hoogeveens Chr. Mannenkoor