Zomerbuitenconcert Irene en Juliana de Bazuin

Noordscheschut/Hollandscheveld – Woensdagavond was de eerste van de twee buiten concerten door muziekverenigingen Irene uit Nieuweroord en Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld het zijn een tweetal gratis toegankelijke openluchtconcerten. Deze concerten betekenen het begin van de vakantieperiode en daarmee de afsluiting van het muzikale seizoen van de beide verenigingen.

Deze samenwerking is een logische stap in de vriendschappelijke band die er al jaren is. Al eerder werd gezamenlijk opgetreden en ook worden met regelmaat onderling muzikanten uitgewisseld ter ondersteuning bij optredens en concerten. Het orkest van Irene staat onder leiding van dirigent Leo Harmsen en Juliana – De Bazuin wordt gedirigeerd door Inge Donker. Beide dirigenten zijn docent bij Scala in Hoogeveen en zijn daarmee betrokken bij de opleiding van de vele jeugdleden die bij de verenigingen spelen.
Ter gelegenheid van deze openluchtconcerten werden de twee orkesten samengevoegd tot één imposant orkest van ruim 50 muzikanten en het repertoire zal bestaan uit voor iedereen herkenbare muziek.
Bij beide concerten werd een gedeelte van de muzikale avond ingevuld door de big band New Place Collective onder leiding van Gerben Wasser en de malletband en jeugdslagwerkgroep van Juliana – De Bazuin, onder leiding van Jurjen Zitman.
Voor wie het Dinsdagavond gemist heeft in Noordscheschut, volgende week dinsdag 17 juli  is er nog een herkansing in Hollandscheveld op juli: parkeerterrein t.o. de Ned. Herv. Kerk, Hendrik Raakweg 19
Aanvang concerten: 19:30