Amusement

Zevende editie Singersingwriter Festival erg sfeervol

Hoogeveen – Zaterdagavond werd de zevende editie van het Singer-songwriter festival in De Tamboer gevierd. Zoals elk jaar worden er nieuwe talenten gevraagd om op te treden in het Hoogeveense theater. Een gezellige avond vol luisterconcerten en sfeervolle huiselijke optredens. Het blijft een verrassend festival. Het hoogtepunt van de avond was Roos Blufpand uit het Gelderse Ede, die met hele kleine en gevoelige nummers het publiek muisstil wist te houden tot de laatste noot.

De avond werd vooraf alvast ingezongen door Daisy, ofwel Madelief Gal, uit De Wijk. Daisy won in 2017 de Drentse Kunstbende en Popsport Drenthe en is eveneens één van de songwriters die deelneemt aan Hit The North. In de pauze trad zij op in het Café.

Om 8 uur begon de avond in De Foyer met Bjarke Ramsing, een Deense songwriter die voornamelijk folkmuziek schrijft. Hij kan een aardig woordje Nederlands en probeerde dan ook zo veel mogelijk in onze taal te spreken, afwisselend met het Engels. Het publiek was al gauw onder de indruk van zijn uptempo muziek dat afwisselend blues, folk en roots bevatte. Na zijn optreden werd het publiek verzocht naar de Passagezaal te verhuizen, waar Yorick van Norden en Anne Soldaat een kleine preview gaven van hun nieuwe tour Unsung Heroes 2. Een compilatie van muziek uit de jaren ’60 en ’70 met artiesten die door de rijzende populariteit van popmuziek veel over het hoofd worden gezien en daardoor nooit echt bekend zijn geweest, maar wel veel voor de muziek hebben betekend. Hun act liep met ongeveer 10 minuten uit door de vele verhalen tussendoor, maar dat vond het publiek niet erg. Met name het eigen nummer van Yorick, gebaseerd op het reisverhaal van Louis Couperus naar en door Engeland werd goed ontvangen.

Na de pauze werd het publiek wederom in de Passagezaal verwelkomd door Stephanie Struijk, ofwel Stevie Ann, die ditmaal onder haar eigen naam én in het Nederlands zong. “Nee dat ga ik noooooit doen!” zei ze altijd over het zingen van Nederlandstalige en Limburgse muziek. Maar met een dijk van een stem en een gitaar en piano tot haar beschikking, liet ze toch een mooie repertoire horen met liedjes van zichzelf en artiesten waar ze zich goed mee kan identificeren.

De afsluiter van de avond was Roos Blufpand, een songwriter uit het Gelderse Ede, die samen met haar cellist een klein en huiselijk luisterconcert gaf. Bekend van haar tv-debuut bij Jinek, De nieuwe wereld en De nachtzoen en ook regelmatig te horen op diverse radiozenders, liet ze ook op het festival haar kleinste liedjes horen. Aangevuld met persoonlijke gedichten en persoonlijke verhalen boeide zij het publiek enorm en kreeg ze hen muisstil tot de laatste noot van de muziek. Met haar nieuwe album en het gelijknamige liedje Kleed me uit maakte ze de statement dat het nummer haar zogenoemde ‘true selfie‘ is.

Foto’s: GD Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen