Wolfsbos neemt de Tamboer over tijdens de Wijk de Wereld

HOOGEVEEN – Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld in Groningen. Nu komt De Wijk De Wereld naar Hoogeveen en wordt De Tamboer het huis van Wolfsbos! De komende weken werken wijkbewoners en theatermakers samen aan de theatervoorstelling die van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 mei te zien is in De Tamboer.

De Wijk De Wereld duikt al jaren met professionele theatermakers verschillende wijken in. Het team en de makers staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in een wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van zich horen in het theater. De makers van editie Wolfsbos zijn Sarah van der Meere, Eva van Barneveld, Alex Zomikidane & Tara Salahshor en Roel Tichelaar, onder artistieke leiding van Leonne de Jong.

Kom in De Tamboer kennismaken met o.a. Mohammed, Jainy, Sasha, Rahf en Jacob. Zij zijn bewoner, vrijwilliger of student in de wijk Wolfsbos. Samen met nog vele anderen brengen zij hun verhalen en de verhalen uit de wijk tot leven met dans, theater, film en meer. Het is vanaf nu mogelijk om kaarten te reserveren voor deze voorstelling. Bestel jouw tickets voor de voorstelling via www.detamboer.nl. Bewoners uit de wijk krijgen korting!

Nieuw lied over Wolfsbos, en trapt af met een nieuw lied over Wolfsbos
Het is inmiddels traditie bij De Wijk De Wereld dat bij elke wijk waar ze hun intrek nemen een nieuw wijklied gemaakt wordt. Voor Wolfsbos heeft Martijje het lied geschreven. Afgelopen week is in Wolfsbos een videoclip opgenomen. Het resultaat is nu op onze socials en website te bekijken! Wie herken jij?

Meer info & kaartverkoop: dewijkdewereld.nl / detamboer.nl