Amusement

Wie wordt de Maestro van de Veendorpen 2022

Wie wordt de Maestro van de Veendorpen 2022? Die vraag zal aanstaande zaterdag 29 oktober worden beantwoord tijdens het Maestro-Concert in Het Hart van Hollandscheveld. Want op die avond organiseert Juliana – De Bazuin een uniek en prestigieus concert waarbij de muzikanten van het fanfareorkest door maar liefst 6 verschillende bekende dorpsgenoten zullen worden gedirigeerd. Die kersverse dirigenten hebben allemaal twee dingen met elkaar gemeen: ze hebben nauwelijks muzikale ervaring én ze zijn allemaal dolenthousiast. En het is hun eigen creativiteit die dan bepaalt wie zich na afloop Maestro van de Veendorpen mag noemen. Een professionele jury zorgt voor een onpartijdige beoordeling, maar ook het publiek kan uiteraard meestemmen.

 

Het idee voor dit concert komt uit de koker van dirigent Jan Schoonhoven, die dit bij verschillende orkesten die hij heeft gedirigeerd al heeft uitgevoerd. Het succes van de maestroconcerten op TV werkte aanstekelijk. De van oorsprong Britse TV-productie werd op de Nederlandse TV gepresenteerd door Frits Sissing en was een enorm succes. Onze maestro’s-in-spé zijn misschien iets minder bekend maar minstens zo enthousiast! De deelnemers aan deze eerste editie zijn Erwin Slomp, Marinus Kuik, Bert van der Weide en Joop Fidom uit Hollandscheveld, Seine de Ruiter uit Nieuw Moskou en Jan van der Sleen uit Nieuwlande. Deze nieuwbakken dirigenten hebben de afgelopen weken onder leiding van Jan Schoonhoven met het orkest gerepeteerd.

Er kon gekozen worden uit een selectie van populaire muziek en koralen. En de verrassende keuzes leveren een heel veelzijdig concert op. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij de zaal en kosten 5 Euro. De aanvang van het Maestroconcert op 29 oktober is om 19.30 uur in Het Hart van Hollandscheveld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen