Vrijheidscollege met Afshin Ellian in Bibliotheek Hoogeveen

Hoogeveen – In aanloop naar en tijdens de viering van 5 mei worden er in elf provincies in Nederland 41 Vrijheidscolleges georganiseerd.  Afshin Ellian, hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en Wetenschappelijk Directeur van Instituut voor Metajuridica, spreekt op donderdag 26 april om 19.30 uur in Bibliotheek Hoogeveen. In zijn Vrijheidscollege gaat hij in op de relatie tussen de weerbare democratie en vrijheid.

Nederland Leiden 17-12-2012
Afshin Ellian
Nederlands, rechtsgeleerde, filosoof, dichter
Foto www.marcobakker.com

Afshin Ellian

Afshin Ellian studeerde in 1996 af in internationaal publiekrecht, strafrecht en filosofie aan de Universiteit van Tilburg waar hij in 2003 ook promoveerde. Hij schrijft columns voor onder meer Elsevier.nl en publiceerde artikelen in The Wall Street Journal en Le Figaro. Van zijn hand verschenen ook twee dichtbundels: Verrijzenis van Woorden en Mensenherfst.

Gratis toegang

Het vrijheidscollege van Afshin Ellian is gratis toegankelijk. Wel is vooraf reserveren noodzakelijk. Reserveren kan via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Losse kaartjes zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Hoogeveen en bij Theater de Tamboer.

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. In 2018 zijn de sprekers: Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Ali Rizvi, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell. Van 27 maart tot en met 5 mei geven zij in elf provincies 41 colleges.

De Vrijheidscolleges worden georganiseerd in nauwe samenwerking met elf Bevrijdingsfestivals. Ze vinden plaats in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Den Haag, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Leeuwarden, Meppel, Middelburg, Tilburg, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. De colleges zijn op een enkele na gratis toegankelijk.