Veel variatie in kunst en tuin tijdens 5de editie Kunstzinnige Tuinen Noordscheschut

 

Het is de werkgroep weer gelukt om een gevarieerd aanbod van tuinen en kunst aan te bieden. Zowel in de tuinen als in de kunst zijn er veel nieuwe deelnemers. Waar mogelijk is, zullen kunstenaars ook ter plekke aan het werk gaan.

De tuinen variëren van grote tuinen tot kleine tuinen en variëren ook in stijl. Er zijn boerentuinen, Engelse bordertuinen, creatieve tuinen, rustgevende tuinen, tuinen waar ruimte is voor een groente en dieren, beginnende tuinen, authentieke tuinen. Kortom voldoende variatie en daarin kan de bezoeker zich vast herkennen in één van de 13 tuinen.

 

Niet alleen in de tuinen zit veel variatie maar ook bij de deelnemende kunstenaars. Zo zijn er kunstenaars die stillevens vastleggen, bloemschilderijen maken, met felle kleuren werken, met verschillende technieken werken zoals met olieverf of acryl.  Maar ook kunstwerken in de vorm van porselein. keramiek, beelden, glas, quilten en andere bijzonder materiaal zijn te zien in één van de 13 tuinen. In sommige tuinen zijn meerdere kunstenaars te zien omdat die bijv. in groepsverband bij een schildersclub zitten of samen aan een kunstproject werken. Wij hebben zelfs dit keer een primeur want Kunstenaar Geert Oldenbeuving neemt de tekeningen mee die hij heeft gemaakt voor het van Gogh Kinderboek.  Ook bijzonder is om te noemen dat de dagbesteding van VanBoeijen hun kunstwerken tentoonstellen in 1 van de tuinen.

 

Een bijzondere toevoeging aan de deelnemerslijst is de Volkstuinvereniging ” Tiedverdrief”  – locatie achter de ‘van Marleweg’. De moestuin groot of klein is niet meer weg te denken in deze tijd waar iedereen bezig is met goedkoop, gezond en duurzaam voedsel.  Maar hoe leg je eigenlijk een moestuin aan en wat is er allemaal te verbouwen, en wanneer moet je zaaien en oogsten??? Op al deze vragen geven de leden van de Volkstuinvereniging ” Tiedverdrief” jullie graag antwoord. Zij zullen de gehele dag aanwezig zijn op de ‘groentetuin’ en stellen hun kennis beschikbaar.

 

De 13 tuinen en de Volkstuinen liggen mooi verdeeld over heel Noordscheschut en geven daarbij gelijk een mooi beeld van ons dorp aan.  De tuinen zijn zowel per auto als fiets bereikbaar maar wij adviseren om met de fiets te komen i.v.m. parkeren en per fiets kan je sneller van de ene tuin naar de andere.

 

Ook dit jaar wordt alles vastgelegd door een tweetal fotografen  en voor hen ook een bijzonder project om alles mooi in beeld te krijgen.

 

In de ‘kassen’ van Tuincentrum Strijker is in het weekend van Kunstzinnige Tuinen ook Flower Art Days van Kunst Collectief Hoogeveen.  Een aantal kunstenaars zullen zaterdag in de tuinen te bewonderen zijn maar hun collega’s zijn dan bij Flower Art Days. Dit  is op vrijdag en zaterdag en is verwerkt in onze route.

 

Iedere bezoeker ontvangt bij het start/info punt een Kunstzinnige Tuinen Tas. Door een aantal middenstanders uit Noordscheschut wordt er ” iets lekkers voor onderweg” of “iets bijzonders wat te maken heeft met Kunst & Tuin” in de tas gedaan. Deelnemende middenstanders zijn: Tuincentrum Strijker – Bloemen en kadoshop “Het Miniatuurtje” – Spar Noordscheschut – Café Troost – . Maar het belangrijkste dat in deze tas zit is een duidelijk route van alle deelnemers met een korte beschrijving van de tuinen en kunst. De route en de deelnemerslijst is straks ook te bekijken op de site www.noordscheschut.com. (we gaan er vanuit dat we genoeg tassen hebben maar….OP = OP!  – en de tassen worden tot 14:00 uur uitgegeven, de route blijft de hele dag te verkrijgen.)