UITdagend zonnige start cultureel Hoogeveen

Hoogeveen – Op 1 en 2 september 2023 is het culturele seizoen in Hoogeveen zonnig en bruisend van start gegaan met U!TdagenD Hoogeveen. Vrijdagavond 1 september heeft Theater De Tamboer een previewavond verzorgd en heeft De Tamboer in een uitverkochte Passagezaal voorproefjes van voorstellingen vertoond. Zaterdag 2 september hebben enkele duizenden bezoekers en voorbijgangers genoten in en rondom Theater De Tamboer van straattheateracts, optredens, muziek, zang, dans en beeldende kunst, door professionals en amateurs. Dit jaar stond het festival deels in het teken van Vincent van Gogh in Drenthe. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. 

Van Gogh-plein
Voor de muurschildering op de flat aan de Dekkerspassage was zaterdag een Van Goghplein ingericht. Daar vond je onder meer onder meer een levend standbeeld van Van Gogh, tijdgenoten, een marionet die de zonnebloemen schilderde, een 3D painting en muziek en theateracts uit de tijd dat de kunstenaar leefde. Bij Kunst Collectief Hoogeveen kon je je eigen doek schilderen voor de Art Piramide. Steltlopers De Grote Meesters schilderden er snel portretten op grote hoogte. 

Optredens
Gedurende de hele zaterdag kon het langslopende publiek kijken en luisteren naar verschillende (muziek)optredens van onder andere het piratenkoor ’t Zwarte Gat, Top Fit Hoogeveen en de musicalgroep van MMT Producties. 

Kinderactiviteiten
Ook aan de kinderen en jongeren is gedacht. HQ6 verzorgde zaterdag een graffity workshop en je kennismaken met virtual reality brillen. Er was een silent disco, een jongleerconcert, een jongleerworkshop, en kinderen konden ballonnen laten vouwen en knutselen.

U!TdagenD wordt georganiseerd door Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, CultuurKlik en Bibliotheek Hoogeveen, met medewerking van Kunst Collectief Hoogeveen. Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen en de Provincie Drenthe.