Amusement

“Uitdagend” Hoogeveen was vandaag een groot succes.

Hoogeveen – Vanochtend was het zelfs een lastige start vanwege het weer, maar de regen verdween en de zon begon te schijnen. De binnenstad liep langzaam vol met gezellige drukte.

“Uitdagend” is al jarenlang een traditionele opening van het culturele seizoen in Hoogeveen. Rondom de Tamboer kregen de bezoekers een voorproefje van wat er allemaal speelt in Hoogeveen, van dans en muziek, kindertheater en cabaret tot straattheater.

Ook Van Gogh mocht niet missen vanwege de viering van 140 jaar Van Gogh. Er werd een heus Van Gogh-plein georganiseerd onder het oog van het grote portret van Vincent van Gogh. Overal was heerlijke muziek te vinden, van klassiek tot modern, van jazz tot saxofoonensemble, voor ieder wat wils.

Er was ook de mogelijkheid om een ​​echt Van Gogh-schilderij te maken, die later in de Tamboerpassage zal worden tentoongesteld. Natuurlijk werd er ook aan de kinderen gedacht. Zij konden geschminkt worden, er was een ballonnenartiest, straattheater, workshops met muziek en dans en gezellig springen op de springkussens.

Overal kon men genieten van de terrasjes voor een ijsje, een drankje en een hapje. Kortom, alleen maar vrolijkheid en gezelligheid, met boordevol amusement.

En niet te vergeten de traditionele Pullebokloswedstrijd waar iedereen aan kon deelnemen.

Ook de brandweer liet niet verstek gaan en gaf een open dag voor jong en oud. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Er was van alles te beleven en te doen bij de brandweerkazerne, en ja, ook de brandweer liet zien hoe je op een veilige manier kon barbecueën en kon je een heerlijk broodje hamburger scoren.

Hoogeveen bruiste van gezelligheid en vertier voor jong en oud.

Verslag en foto’s: Paula Bansema

Ook foto’s van Mark Otten

Voor meer foto’s: Klik hier

 

Podcast maken met de jeugd.

 

Schilderen doormiddel van een pop.

 

Kiek een an, ook an de Drentse Toal werd gedacht.

 

Graffiti mocht dit jaar ook niet ontbreken.

 

Balletdans

 

Streetdance vanaf 13 jaar.

 

Veel publiek bij de dans en balletvoorstelling

 

Een portret was snel geschilderd door deze mannen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen