Amusement

Top2000 avond Noordscheschut was weer een feestje

Noordscheschut – Voor de zesde keer alweer vond de Top2000 avond plaats in Dorpshuis de Cirkel, waar door de organisatie rekening was gehouden met weer een groot aantal bezoekers.

Dit keer zijn er van alle kanten barkrukken en statafels geleend zodat er minstens voor 100 ‘man’ plek was om mee te kunnen doen aan de Top2000 kwis.  Dat was ook nodig want ook dit jaar was het weer gezellig druk en mocht de organisatie weer rond de 100 bezoekers verwelkomen.

Paula Benjamins – organisator – zei al gekscherend ‘wij gaan nog ten onder aan ons eigen succes’.  Dit is wel een belangrijk evaluatie punt voor 2020, want uitwijken naar 1 van de bijzalen of zelfs de gymzaal van het dorpshuis vindt de organisatie geen optie. De sfeer is ook heel bepalend voor deze succesvolle Top2000 avond en daar leent het “dorpshuis café” zich prima voor.

Dit jaar deden er 18 teams mee, waarvan al een aantal vaste teams, maar ook nieuwe teams waren naar het dorpshuis gekomen. Leuk is om te zien hoe, met name de vaste teams, zich al voorbereiden. Zo was er al flink gestudeerd op alle feitjes die in de NPO2 Top2000 App vermeld staan.  Wie is de hoogste binnenkomer, wie zijn de hofleveranciers, welke artiesten zijn ons dit jaar ontvallen?  Maar hier had de organisatie rekening mee gehouden en dergelijke vragen waren al in voorgaande jaren gesteld, dus dit keer weer nieuwe opzet van vragen.  Maar wat standaard altijd in de kwiz voorkomt is, wie is de hekkensluiter en wie staat op plaatst 2000?  “Oja” hoorde je dan ook binnen de teams, die vraag wordt elk jaar gesteld, wie zijn dat ook alweer………

Het is deze editie nog nooit zo spannend geweest zowel in de Top2000 Kwis als met de Rebuskwis, als voorgaande jaren. In de kwis wisselende sterke teams elkaar per ronde af en was het puntenverschil soms maar 1 punt. Hierdoor was het ook echt tot de 4de ronde spannend wie zich dit jaar de “Winnaar Top2000 Kwis 2019” mocht noemen. Team Polzwi mocht dit jaar de “LP Bokaal” in ontvangst nemen met als eind score van 94 punten.  Vorig jaar nog als 2e geëindigd ( toen als “Team Pol”).  Voor de 2e en 3e plaats eindigden een aantal teams gelijk met 89 en 87 punten.  Naast de “LP Bokaal” ontving het winnende team ook de enige echt Top2000 taart van  Bakkerij “De Soete Suickerbol”

Deze heerlijke taart was ook te winnen bij de Rebuskwis en ook hier was het in de top 3 heel spannend.  De teams die het goed deden met de Top2000 kwis wisten de rebussen ook goed op te lossen. Maar met 1 punt verschil op de 2e plaats won Team Buurman & Buurman met 59 punten.  Met de rebuskwis was 66 punten te verdienen dus een score van 90 procent.

Wie de rebuskwis moeilijk vond en de Top2000 kwis te pittig, maakte gelukkig nog altijd kans op ook een enige echte Top2000 taart met de Muziekbingo.  Dit jaar hadden 2 dames tegelijkertijd bingo, maar na een speelkaart te trekken wie het hoogst had ging de ene dame met de troostprijs naar huis en Nadia Hekker met de heerlijke taart. Zo was er ook nog een poedelprijs voor de Top2000 kwis en deze werd uitgereikt aan “Team de Feestgangers”. Misschien dat het in de naam zat dat zij als laatste eindigden.

Deze avond was weer een mix van luisteraars/genieters en fanatieker kwissers en dat alles onder het genot van heerlijke hapjes, voorzien van de Familie H. Koster ( Huls Droge Worst).

De Top 2000 band zorgde ervoor dat het dak er muzikaal gezien weer af ging en met het inmiddels traditionele  “Hey Jude” van de Beatles werd ook deze  gezellige en geslaagde editie afgesloten.

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door:

Bakkerij De Soete Suickerbol
Huls Worst( Familie Koster)
Dorpshuis de Cirkel, Noordscheschut
De “Top2000 band” – Roel, Bert, Jan en Albert (Jamsessie Noordscheschut)
De Quizmasters – Marco & Hilma Hooijer-Evertss
Smederijen Noordscheschut (De Smederijen van Hoogeveen)

De eerste vragen voor editie 7 zijn alweer bedacht maar het is eerst nog even lekker genieten van de Top2000 op Radio 2.
Organisatie is blij met alle vrijwilligers en sponsors die het mede mogelijk maken om zo’n gezellige avond met elkaar te beleven.  Iedereen onwijs bedankt en tot volgend jaar.

Werkgroep Kunst  & Cultuur Noordscheschut
Alie Hekker & Paula Benjamins-Terpstra

Foto’s: FB Schutse Bengel

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen