Amusement

Top2000 avond Noordscheschut was weer een feestje

Na 2 jaar geen Top2000 avond te kunnen organiseren was het 29 december 2022 jl eindelijk weer zover.  Er kon voor de 7de keer gestreden worden om de LP Bokaal  “ Winnaar Top2000 Kwis 2022” en “Winnaar Rebuskwis”.  Omdat de sfeer ook bepalend is, is er ook dit jaar weer gekozen om het te organiseren in het  “dorpshuis café”. Dat betekende wel dat er voor het eerst met opgave is gewerkt want er konden niet meer dan 80 personen mee doen.  Dit resulteerde in 18 Teams van 2 tot 5 personen.  Er deden weer vanouds een aantal vaste teams uit eerdere edities mee maar ook nieuwe teams deden mee en die deden soms gelijk serieus mee voor de 1ste plaats. Ze hadden zich allemaal goed voorbereid, tenminste dat dacht men, want bij de vraag wie was de hoogste binnenkomer moesten sommige erkennen bij het antwoord “Goldband met Noodgeval” huh welke groep is dat.  Ook komt in elke editie wel de vraag terug “wie is de hekkensluiter en wie staat op plaatst 2000?”  “Oja” hoorde je dan ook binnen de teams, die vraag wordt elk jaar gesteld, wie zijn dat ook alweer………

 

Het was deze editie echt spannend tot de laatste vraag in de laatste ronde aan toe.  Deze  vraag maakte het verschil voor de einduitslag.  Dat dit jaar de vragen moeilijker waren dan voorgaande edities was te merken want in bijna alle rondes scoorde men niet hoger dan 90% van alle punten.  Ook vond men dit jaar de Rebuskwis moeilijker, dat had de bedenker Roel niet gedacht.  Het was volgens hem een kwestie weten hoe je er naar kijken moest, tja dat hadden de teams door.  Maar in beide rubrieken is er duidelijk een winnaar geworden.

 

De “Winnaar Top2000 Kwis 2023” is het Team Cats Weasels met 85 punten. Naast de “LP Bokaal” ontving het winnende team ook de enige echt Top2000 taart van  Bakkerij “De Soete Suickerbol”.  Op de 2de plaats is Team OMO met 83 punten en op de 3de eindigden Team Runaway Boys met 82 punten. Er was dit jaar ook weer een Poedelprijs en die ging naar Team  de “Nep Zwagers” met 32 punten, allen prijswinnaars ontvingen een prijsje.

 

Ook voor de Rebuskwis was een heerlijke taart en LP Bokaal te winnen.  Team Familie Pol zijn 1ste geworden met  49 punten,  2de is Team  OMO met 41 punten en 3de is  Team RunawayBoys met 37 punten.

 

Deze avond was weer een mix van fanatieker kwissers en genieters van de muziek en dat alles onder het genot van heerlijke hapjes, voorzien van de Familie H. Koster ( Huls Droge Worst).  De Top 2000 band zorgde ervoor dat het dak er muzikaal gezien weer af ging en met het inmiddels traditionele  “Hey Jude” van de Beatles werd ook deze  gezellige en geslaagde editie afgesloten.

 

 

 

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door:

Bakkerij De Soete Suickerbol
Huls Droge Worst ( Familie Koster)
Dorpshuis de Cirkel
De “Top2000 band” – Roel, Bert, Jan en Albert
De Quizmasters – Marco & Hilma
Smederijen Noordscheschut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen