Toneelstuk Rust en Vreugd te zien in theaters in Regio Zwolle

Van het verzorgingshuis naar de volkstuin: na het succes van de dagboeken van Hendrik Groen, brengt dezelfde auteur nu Rust en Vreugd. Als weduwe Emma Quaadvliegh een volkstuintje gaat onderhouden, ontmoet ze een bont gezelschap aan buren die niet altijd even vredelievend met elkaar omgaan. Op zondag 7 april is dit ontroerende, doch tenenkrommend grappige toneelstuk te zien in Theater De Tamboer in Hoogeveen; de voorstelling is op andere data elders in de regio te zien.

Over de voorstelling
Tijdens het opruimen vindt de 68-jarige weduwe Emma Quaadvliegh een vergeten inschrijving voor een tuinhuisje op volkstuinencomplex ‘Rust en Vreugd’. In gedachten spoort haar recent overleden man haar aan om een kijkje te nemen. Emma wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft, maakt niet uit; een gezellige, bonte groep medebewoners schiet meteen te hulp. Ondanks haar verdriet en de onverwachte tuincontrolecommissies, onderling gekibbel en de vele ongeschreven regels, vindt ze haar geluk weer terug in dit groene paradijs.

 

Cast en crew

De cast bestaat uit Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Franssen, Linda Wagenmakers, Scott Reniers en Mats Hoogland. Ook spelen er amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee. Bruun Kuijt is verantwoordelijk voor de regie.

 

Samenwerking Theaters Regio Zwolle
Tien theaters in de regio Zwolle hebben de krachten gebundeld en werken intensief samen. Door kennis te delen, bieden zij met elkaar een gevarieerd theaterprogramma. Samen presenteren zij een uniek aanbod in de regio. De samenwerking wordt ondersteund door Creative Works Regio Zwolle, de regionale brancheorganisatie voor de creatieve sector. Ook Rabobank is een belangrijke partner en ondersteunt met kennis en netwerk.

Bestel kaarten voor Rust en Vreugd bij een van de theaters in Regio Zwolle:

Donderdag 28 maart:     www.theater-voorhuys.nl

Zondag 7 april:               www.detamboer.nl

Zaterdag 13 april:              www.stadsgehoorzaalkampen.nl

Zaterdag 20 april:               www.demeenthe.nl

Woensdag 1 mei:               www.zwolsetheaters.nl

Dinsdag 14 mei:               www.voorveghter.nl

 

Meer informatie & kaarten: www.detamboer.nl