EMMEN (NED) cycling
Amusement

Tamboer: Schaatstheater Onderweg met Jan Vayne en Herbert Dijkstra

Jan Vayne en Herbert Dijkstra verzorgen op donderdag 4 april een avondvullend programma met een orkest, koor, schitterende pianomuziek en anekdotes uit de schaats- en commentatorcarrière van Herbert Dijkstra. Daarnaast reizen drie oud-wereldkampioenen af naar De Tamboer in Hoogeveen.

 

Hoogevener Jan Bols en de nu in de gemeente de Wolden/Hoogeveen woonachtige Harm Kuipers zijn voorbeelden voor velen. Ze hebben beide veel betekend voor de schaatssport en sport in het algemeen, voor Hoogeveen en heel Nederland. De derde oud-wereldkampioen en olympisch kampioen die verwelkomd wordt op het podium is Sten Stensen uit Noorwegen, de belangrijkste concurrent van de drie Drenten in hun schaatsperiode. Sten Stensen is de beroemdste van de vier S-en uit de periode 1975-1981 (Stenshjemmet, Sjobrend en Storhold en Stensen).

 

Verder is ook Gert Jakobs te gast en vertelt met humor een aantal van zijn schaatsanekdotes. Het programma wordt opgeluisterd met een uniek klassiek orkest en violist Adriaan Stoet, die samen met Jan Vayne de avond muzikaal compleet maken. De opening wordt verzorgd door het Haydn Jeugd Strijkorkest; strijkers van 9 tot 19 jaar.

 

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/schaatstheater-onderweg-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen