Amusement

Start theaterproject De Wijk De Wereld in Hoogeveen

Start theaterproject De Wijk De Wereld in Hoogeveen

Hoogeveen-De Tamboer als buurthuis van de wijk Wolfsbos

Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld in Groningen. Het komende half jaar neemt De Wijk De Wereld hun intrek in de wijk Wolfsbos en wordt De Tamboer het huis van Wolfsbos! Het resultaat is van 11 tot en met 14 mei 2023 te zien op verschillende plekken in De Tamboer met muziek, dans en alles daar tussen in: voor en door wijkbewoners en de rest van de stad.

De Wijk De Wereld: Theater De Tamboer als buurthuis van de wijk!
De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen, en nu dus ook in Hoogeveen. Er wordt aandachtig stil gestaan bij wat en wie er leeft in de wijk, het team brengt de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van zich horen in het theater. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk.

Informatiebijeenkomst
Woensdagavond 30 november is er voor de wijkbewoners van Wolfsbos een eerste informatieavond, om 19.30 uur in d’Olde Bieb (Wielewaal 5). Vooraf aanmelden voor die bijeenkomst kan via hannelore@dewijkdewereld.nl, spontaan binnenlopen mag ook.

Meer info: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen