Start Pesse Muziekweekend was best even duwen

Pesse – Vrijdagavond begon Pesse Muziekweekend officieel. Het terrein is dit jaar in drie tenten verdeeld, in de hoop dat bezoekers zich zouden opsplitsen. Met de grote drukte, lukte dat helaas niet overal en was het af en toe flink duwen en trekken. In de piratentent begon om 19:00 uur het Waailappenteam. Om dezelfde tijd begon in de grote tent Danny Blom van Radio 538 met draaien. De rocktent bleef nog even uit, die startte om 20:00 uur met The Fortunate Sons (CCR).

De normaliter grote tent met 12 tentdelen, was dit jaar in drieën verdeeld. De grote tent bestond dit jaar uit 6 delen en zowel de piratentent en de rocktent bestaan dit jaar uit elk één tentdeel. In de hoop dat bezoekers zich verdelen, wat merkbaar niet overal even goed lukte. Daardoor was het gedurende de avonden af en toe flink duwen en trekken om ergens binnen en buiten te komen. Met name in de rocktent verzuchtten bezoekers zich hierover, het was wel erg krapjes. Gelukkig bleef de sfeer er niet minder om: iedereen bleef ondanks de drukte beleefd naar elkaar en bleef meezingen met de artiesten. Ook buiten de tenten zat de sfeer er in. Er werd veel gekletst, gedronken en gegeten op het buitenveld.

Grote tent

Vanaf 19:00 uur was in de grote tent de welbekende DJ Danny Blom van Radio 538 te horen om bezoekers tussen de artiesten door te vermaken met muziek. Om 20:15 uur begon hier Bizzey, vooral favoriet onder de jongere bezoekers van de avond. Om 21:45 uur begon Antoon, welbekend van de Nederlandstalige popliedjes. En als afsluiter van de avond begon om 23:45 uur The Dirty Daddies, de geliefde coverband van bekende pop- en rocknummers die zes jaar geleden al eens op het festival stonden.

Rocktent

De rocktent begon later met muziek. Om 20:00 uur trapten hier The Fortunate Sons af, een CCR tribute band. Zij staan jaarlijks op het festival en zijn zeer geliefd onder de bezoekers. Om 21:30 uur mocht The Bruceband de plaats innemen, een band die een tribute brengt aan Bruce Springsteen. En vanaf 23:00 uur sloot de line-up van de rockband af met Queen must go on.

Piratentent

In de piratentent startte om 19:00 uur het Waailappenteam met het uitzenden van hun radio uitzending en het draaien van muziek. Om 21:00 uur trad hier Pierre van Dam op en de avond sloot in deze tent af met een optreden van de Esperando’s.

Meer foto’s op GD Fotografie.