Amusement

Stadslicht Festival valt goed in de smaak

Stadslicht Festival valt goed in de smaak

Hoogeveen – Het allereerste Stadslicht Festival in Hoogeveen is vandaag begonnen. Het festival komt ter vervanging van de Noorderlichtjesparade en omvat een kerstmarkt, extra lange koopavonden, laser- en lichtshows, videomapping en rondlopende artiesten. Er klinkt kerstmuziek door de speakers en het was ongelooflijk druk. Het festival viel dan ook goed in de smaak bij bezoekers.

Vanmorgen om 10:00 uur begon het festival met een kerstmarkt en licht- en lasershows, met gezellige muziek, houten kersthuisjes, overal dennenbomen en hooibalen. De winkels bleven open tot 22:00 uur en om 18:45 uur werd de eerste videomapping show onder toezicht van talloze bezoekers geprojecteerd op de Hoofdstraatkerk. Het publiek was zichtbaar onder de indruk van de organisatie van het evenement, het was dan ook gezellig druk in de binnenstad. Tegenover Grandcafé Marron zat de kerstman om op de foto te gaan met alle kinderen, er liepen steltlopers door de binnenstad en ook een verlicht wagentje met poppen reed rond. De speakers weerklonken kerstmuziek en om de paar kraampjes was de geur van warme Glühwein te ruiken.

Voor wie het evenement vandaag heeft gemist, niet getreurd. Ook zaterdag 17 december zijn al deze dingen aanwezig vanaf 10:00 in de ochtend tot 22:00 uur. Vanaf 16:30 uur is er op zaterdag ook het Winterbieren Festival aan de Hoofdstraat Noord. Zondag vindt het festival ook nog plaats, dan tussen 13:00 en 17:00 uur.

Voor meer informatie, bekijk hier het programma overzicht van Binnenstad Hoogeveen.

Foto’s: Gerard Duinkerken/Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen