Soloconcert Rowen Hèze zanger Jack Poels in Hoogeveen

Hoogeveen – Vrijdag 25 september komt Rowwen Hèze-frontman Jack Poels met een solo-optreden naar Hoogeveen, hij geeft een tuinconcert in de tuin van De Tamboer. Het heeft 35 jaar geduurd, maar in 2020 bracht hij eindelijk zijn eerste soloalbum uit: Blauwe Vear. Jack wordt live bijgestaan door Jan-Hendriks van Doe Maar en Bart Jan Baartmans voor dit intieme tuinconcert.  Het Podium en De Tamboer organiseren in september samen een reeks tuinconcerten aan Hoofdstraat 17. Kaarten voor de tuinconcerten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl.

 

Luisterconcert

De begeleiding is klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Een luisterconcert vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties aangevuld met favoriete liedjes van Jack. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

 

Blauwe Vear

Jack Poels over de titel Blauwe Vear: “Op de dag dat mijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog, vond ik in een modderpoel een veer van een Vlaamse gaai. Niet alleen was het een prachtig exemplaar, het vinden van zo’n blauwe veer blijkt ook nog eens een speciale boodschap in zich te dragen: denk terug waar je aan dacht op het moment dat je ze vond. Vanaf toen was er geen houden meer aan. De blauwe veer werkte als een trigger voor dit album”.

 

Het Buiten Podium

Onder de noemer Het Buiten Podium organiseert het Hoogeveense poppodium samen met het theater een maand lang ieder weekend tuinconcerten in de Beeldentuin van De Tamboer. Het eerste weekend is volledig uitverkocht, met tuinconcerten van Tim Knol & Tangarine en C.C.R. tribute The Fortunate Sons. Naast Jack Poels staan the Hillbilly Moonshiners, Massada, Gonnie en Gijsje, The Bluebettes, Def Americans en Erwin Java, Sean Webster en Tollak Ollestad op het programma. Foto: © Jack Poels