Scala musicalexplosie in De Tamboer

Hoogeveen – Op zaterdag 9 juni om 16.30 en 19.30 uur is er een explosie van musicals in Theater De Tamboer. Scala Musicalgroep Hoogeveen presenteert vier nieuwe producties: Van Binnenuit, Kostschool Bea, De Maxima en Droomplek. 69 Musicalleerlingen van 7 tot en met 18 jaar presenteren hun eindvoorstelling. Die maakten ze, naar hun eigen ideeën, onder leiding van de docenten Gerrit Jan Rutgers, Yoanique Hillen, Eline Ruisch en Demi Tanalepy. Artistiek leider Gerrit Jan Rutgers schreef de verhalen en zocht er de liedjes bij. De oudste jongeren en enkele ouders bouwden zelf het decor voor een middag en avond vol emoties, geheimzinnigheid, een bijzondere cruise en 15 dromen. Kaarten zijn te koop via www.detamboer.nl.

69 jonge sterren in 4 nieuwe producties

Van binnenuit
De jongste sterren spelen de korte musical Van Binnenuit, met liedjes en korte sketches over de emoties bang, boos, blij en bedroefd.

Kostschool Bea
Daarna spelen de kinderen van 10 t/m 12 jaar de musical Kostschool Bea waarin een groep nieuwe meiden kennismaakt met een groep die er al woont. Én met huismeester Jan en de geheimzinnige directrice Bea…

De Maxima
In De Maxima nemen de jongeren van 12 t/m 15 jaar het publiek mee op een cruise op de Middellandse Zee. Het wordt een bijzondere tocht met een chagrijnige clown, mopperende zusjes, verliefde tieners, een irritante fotograaf en nog veel meer boeiende personages.

Droomplek
Na de pauze spelen de jongeren van 15 t/m 18 jaar hun musical ‘Droomplek’ over 15 jongeren met hun eigen dromen. Wat gebeurt er als je droom in duigen lijkt te vallen? Het overkomt Emma. Maar ook Jill ziet geen toekomst meer, als haar vader voor veel ellende zorgt. Gelukkig hebben de meiden vrienden. Foto: Scala