Ruud Fieten en Chris Leonard live op het terras bij café de Lijst

Hoogeveen – In de zomerreeks met live sessies op het terras heeft café de Lijst voor zaterdag 7 juli een buitenlandse act kunnen aantrekken. De Ierse singer en songwriter zal op deze middag de zomersferen tot een extase brengen. Voorafgaand zal singer en songwriter Ruud Fieten het publiek flink opwarmen.   

RUUD FIETEN

Ruud Fieten is een 28-jarige songwriter uit Meppel. Gezegend met een warme, intrigerende stem brengt hij zijn eigenzinnige folk liedjes ter gehore. Liedjes die soms klein en tekst georiënteerd zijn, soms luid en energiek, maar altijd rauw en vol betekenis. In 2015 verscheen IN ORBIT. Deze in eigen beheer uitgebrachte EP kreeg lovende recensies van een aantal alternatieve muziekblogs. Nederland heeft kennis kunnen maken met Ruud Fieten via zijn deelname aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en voorprogramma’s voor onder andere Tangarine en A Balladeer. In 2016 speelde Fieten op Eurosonic en was hij een van de 25 meest geboekte acts bij de Popronde, waarmee hij in het najaar maar liefst 26 shows speelde in 19 steden.

CHRIS LEONARD

Chris Leonard is een Ierse singer songwriter. Op zijn 22 is Chris begonnen om zich in de muziekindustrie te vestigen, met o.a. een optreden naast de legendarische band Queen (met Adam Lambert als zanger) maar ook met optredens voor meer dan 15.000 mensen. Als line-up voor een Ierland/UK tour is Chris vertrouwd geraakt met het geven van een show tijdens zijn optredens en die mag je dan ook niet missen.
Chris speelt een mix van Iers, Country en Indie.
Vorig jaar heeft Chris op een maandag avond de mensen in de Lijst vermaakt met een spontaan akoestisch optreden waar pa Paddy nog bij assisteerde.
De muziek zal tegen 16 uur beginnen en er is een springkussen aanwezig voor de kinderen en een eetgelegenheid voor de lekkere trek.

foto: Ruud Fieten