Amusement

Rot op met die geraniums en Assepoester

Rot op met die geraniums

De legendarische Motions-zanger Rudy Bennett, acteur Maarten Spanjer en presentator Arno Smit nodigen u uit voor een nostalgische muziekreis naar de jaren ’50 en ’60. U hoort aanstekelijke en herkenbare hits uit die tijd, aangevuld met korte verhalen, herinneringen en foto’s. Soms gewoon luisteren, soms lekker mee zingen. Rode draad is de opstandigheid van de ‘bofkontengeneratie’. Eigenwijs in de nozemtijd, opstandig in de swingin’ sixties. Al met al is het aardig gelukt om niet aan allerlei ‘burgerlijke’ verwachtingspatronen te voldoen. Maar nu? Gaan we als pensionado’s achter de geraniums zitten? Nee, rot op met die geraniums!

Wilt u bijdragen aan de sfeer van de avond? Kom dan gekleed naar de voorstelling zoals u er in de jaren ’50 of ’60 uitzag, of eruit had willen zien! Deze dresscode is uiteraard niet verplicht, maar wel sfeerverhogend.

Landelijke première! Assepoester

We rollen de rode loper uit, want De Tamboer haalt de landelijke première van het klassieke familiesprookje Assepoester naar Hoogeveen! Dat belooft een prachtige theatermiddag met deze vrolijke voorstelling voor jong en oud, met Kylian de Nooij, Sanne Franssen, Hans Langhout, Marieke Goemans, Annebeth Moolenburgh en Nino Ruiter. En een première vraagt natuurlijk om extra glitter & glamour, dus trek jij je mooie prinsessen(jurk) of stoere (prinsen)pak aan?

De vader van Assepoester vertrekt op een lange reis naar het buitenland, waardoor Assepoester achterblijft met haar stiefmoeder en stiefzus. De twee zijn niet bepaald aardig voor haar en laten haar allerlei smerige klusjes in huis doen. Als er een uitnodiging komt voor een feest in het paleis, mag de arme Assepoester niet mee. Dan verschijnt er een fee, die Assepoester toch de kans geeft om naar het bal te gaan. Maar de fee is wel wat onhandig. Maar natuurlijk loopt dit romantische sprookje voor Assepoester fantastisch af.
Langhout Theater vertelt het bekende sprookje op humoristische wijze met een leuke eigen twist, vrolijke liedjes en prachtige kostuums. Na afloop is er een Meet & Greet met de hele cast in de foyer.

Workshop: Maak je eigen muiltje

Op zondag 7 oktober kunnen kids tijdens de inloopworkshop van Scala ook nog eens hun eigen ‘muiltje’ maken! Lekker knippen, plakken, verven en vooral ook heel mooi versieren zodat het muiltje opvalt voor de prins… Deze workshop wordt begeleid door vakdocenten beeldend Marjelle Barneveld en Lotte van der Kemp.

Kleurwedstrijd

Download hier een kleurplaat en lever ‘m voor aanvang van de voorstelling bij één van de lakeien of aan de kassa in. Aan het eind van de voorstelling maakt de cast óp het toneel de mooiste kleurplaat bekend. Wie staat er dan in de spotlight?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen