SLAPSTICK_jaap reedijk
Amusement

Roaring twenties herleven bij Släpstick in theater De Tamboer in Hoogeveen

Theater De Tamboer in Hoogeveen presenteert dit seizoen het nieuwe genre cirque nouveau: kleurrijk, eigenzinnig, verrassend en van (internationaal) topniveau. Een kunstvorm waarbij muziek, dans en acrobatiek samengaan. Uniek in haar soort en tot op heden slechts sporadisch te zien in de Nederlandse theaters. De Tamboer is er dan ook enorm trots op dit seizoen maar liefst vijf cirque nouveau voorstellingen aan het publiek uit de wijde omgeving te mogen presenteren. Als aftrap van de reeks staat op zaterdag 15 oktober 2022 een roaring twenties avond op het programma, inclusief de jubileum variété voorstelling van Släpstick.

Zaterdag 15 oktober 2022

Al vanaf 19:00 uur gaat de rode loper uit en waan je je als publiek in een jaren ’20 club, inclusief casino en live muziek van een DixieLand Band. Om 20:00 uur neemt muziektheatergroep Släpstick je in een wervelende show mee terug in de tijd in een ode aan de grootheden van de stomme film. In een choreografie van wereldklasse. Na afloop kunnen de voetjes van de vloer bij de klanken van de Burlesque Band.

 

Kom in stijl

Om het feest compleet te maken, wordt het publiek gevraagd om in roaring twenties stijl gekleed te komen. Van Peaky Blinders outfits en gangsterhoeden tot Gatsby jurkjes, boa’s en parels. De best geklede (wo)man ontvangt aan het eind van de avond een mooie prijs.

 

Over Släpstick (voorheen Wëreldbänd):
Släpstick is de vijfkoppige muziektheatergroep, die sinds 2003 met eigen en coproducties in de Nederlandse en Vlaamse grote en middelgrote zalen staat. De groep laat zich met weinig vergelijken: ze opereert op het breukvlak van fysieke komedie, choreografie en muziek. Met name de muzikale capaciteiten van Släpstick zijn veelgeroemd: gezamenlijk beheersen de vijf mannen in beginsel elk denkbaar instrument, waarvan een flink deel op het hoogste niveau. Tot op heden ontwikkelde Släpstick vijf eigen voorstellingen en werkte ze samen met onder meer het Scapino Ballet, Brigitte Kaandorp, het Residentie Orkest en Ellen ten Damme. Voor de voorstelling ‘Släpstick’ (première januari 2017) werd een vorm ontwikkeld waarbinnen de groep zich als een vis in het water voelde. Dat gevoel werd bevestigd door pers en publiek. Om de internationalisering een boost te geven, speelde Släpstick in augustus 2017 op het Edinburgh Fringe Festival, waar ze te midden van 2.300 andere gezelschappen prompt de Spirit of the Fringe Award won voor het meest overtuigende debuut. Vervolgens speelde de show in het VK, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

SLAPSTICK_jaap reedijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen