Amusement

Reeks concerten Vocalin Drenthe succesvol afgesloten

Hoogeveen-Zaterdagavond 18 maart heeft projectkoor Vocalin Drenthe de concertserie ‘Via Gounod naar Van Gogh’ succesvol afgesloten.

In het Van Goghjaar (Vincent van Gogh kwam 140 jaar geleden naar Drenthe) vertolkte het 55 leden tellende projectkoor Vocalin Drenthe het thema “klanken en kleuren” met muziek van Gounod onder leiding van dirigent Roelof Bosma.

Op het programma stonden de Messe Solennelle (Ste Cécile), Pater Noster en een duet uit de opera Mireille van Charles Gounod. Dit werd samen met het Ensemble Conservatoire en de solisten sopraan Judith Sportel, tenor Aart Mateboer en bas Joep van Geffen uitgevoerd.

Filmbeelden, gemaakt door Sjoerd Looijenga productions, verduidelijkten de relatie tussen Van Gogh en Gounod en …. “Vincent” kwam zelf ook langs!

De concerten in Emmen, Hoogeveen, Assen en Roden waren een lust voor oog en oor. In iedere plaats stonden werken tentoongesteld van eigen lokale (amateur)kunstenaars en waren (amateur)kunstschilders volop bezig met hun creaties in de stijl van Van Gogh. Het kunstwerk dat Geert Oldenbeuving in Hoogeveen heeft gemaakt tijdens het concert, wordt per opbod verkocht (informatie op de website). Bieden op het werk kan vanaf 500 euro. De opbrengst is voor Vocalin Drenthe als bijdrage in de onkosten die voor deze concertserie zijn gemaakt.

Projectkoor Vocalin Drenthe bestaat uit zeer enthousiaste zangers niet alleen uit Drenthe, maar wel merendeels uit de regio. Jaarlijks kunnen deelnemers inschrijven voor het volgende project. De algehele leiding is in vertrouwde handen bij dirigent Roelof Bosma, die Vocalin Drenthe in 2014 oprichtte.

Meer informatie is te vinden op de website van Vocalin Drenthe.

Foto:Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen