Raven + support act in het Podium

Hoogeveen – Raven is één van die unieke bands. Echte, authentieke muzikanten. Als je deze mannen met een scheermes snijdt zullen ze échte heavy metal bloeden. Een meer intense live band dan Raven bestaat niet op deze planeet…

Afkomstig vanuit Newcastle Upon Tyne, begonnen de broers Gallagher 44 jaar geleden in pubs te spelen. In 1980 werd drummer Rob Hunter aan het trio toegevoegd. Met drie invloedrijke metalalbums in het New Wave of British Heavy Metal genre, waren ze een inspiratiebron voor vele bands in die tijd. Het komt eigenlijk neer op het volgende: zonder Raven zou er geen thrash/speed metal bestaan. De band gaf Metallica en Anthrax zelfs hun eerste tours!
Met de komst van drummer Joe Hasselvander kreeg Raven een nieuwe dimensie.
Door de jaren heen maakten de mannen ook persoonlijk veel mee. Gitarist Mark Gallagher overleefde een zwaar ongeluk, drummer Joe onderging een zware hartaanval. Al deze ervaringen hoor je terug in de muziek, en de nieuwe drummer Mike Heller gaf een nieuwe energiekick aan de band. Met vele albums en een bak aan live ervaring op zak, van Amerika tot Azië en Europa, zijn de mannen nu aan een nieuw album aan het werken. Deze staat voor eind 2018 op de planning.
Dus wie weet hoor je al wat nieuwe songs van deze fantastische band! zaterdag 8 september 21.00 uur Podium Hoogeveen