Amusement

Ralph de Jongh met band naar Hoogeveen

Hoogeveen – Zaterdag 26 januari 2019 komt Ralph de Jongh met zijn band naar Het Podium. De kaartverkoop voor het bijgeboekte concert is vandaag begonnen. Ralph is geen onbekende in Hoogeveen. Met zijn unieke stijl en op klompen legt hij als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn optredens. Dit keer staat hij met zijn 6-mans formatie in Het Podium. 

 Vliegende Hollander

Ralph heeft een unieke speelstijl, schrijft & produceert zijn eigen muziek, brengt die op zijn eigen label uit en hij speelt de blues op houten schoenen. Hij is wellicht de eerste veganistische bluesman. Verder is hij M.A. in filosofie en deed 1000 banen als loodgieter, schoonmaker, boerenknecht, tuinbouw, schoonmaker, bejaarden en dementen-zorg, verkoper, post, inpakken. Hij werkte 6 jaar in de wereldberoemde Wisseloord Studio’s waar hij 9 van zijn albums opnam. Begin 2019 komt zijn nieuwe album QUATRO uit. Deze ‘vliegende Hollander’ is enorm productief, met releases als de 3cd box “Dancing On A Volcano – 20 years of Burst Out Explosions”, een dubbele tranentrekkende en kippenvel leverende dubbel cd met de Poolse violiste Ewa Pepper “Breath Of Live”, een ander dubbel album met zijn fantastische band “LIVE” en een album met psychedelische 70’s muziek, die ook op vinyl is uitgekomen.

Harry Muskee

Ralph de Jongh is dé Nederlandse bluesontdekking van de 21e eeuw door Harry ‘Cuby’ Muskee. De twee ontmoetten elkaar in 2004, waarna Harry een prachtige aanbevelingsbrief schreef: “Ik stond in de gelagkamer van café De Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de Delta had gehoord. Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen. Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: Glitter, snel succes…., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters. U hoort nog van Ralph. Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee“.

Ralph de Jongh ging vervolgens van 2006 tot en met 2008 als vaste support mee op tournee met zijn favoriete Nederlandse bluesband, de legendarische Cuby + The Blizzards.

Kaarten zijn te reserveren via www.hetpodium.nl of via de kassa van De Tamboer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen