Amusement

Programmering Het Podium & De Tamboer 10 mei t/m 14 mei 2023

De Wijk De Wereld

Do 11, vr 12 en za 13 mei om 20.00 uur | Za 13 mei om 14.30 uur |

De Wijk De Wereld duikt samen met een club van professionele theatermakers de wijk Wolfsbos in Hoogeveen in! De projectgroep staat aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengt de buurt bij elkaar en laat vervolgens samen met de wijk van zich horen in het theater. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling. De Tamboer vormt een week lang het buurthuis van de wijk!

Maak in De Tamboer kennis met Mohammed, Jainy, Sasha, Rahf, Jacob en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven met dans, theater, film en meer. De makers van deze editie zijn Sarah van der Meere, Eva van Barneveld, Alex Zomikidane & Tara Salahshor en Roel Tichelaar, onder artistieke leiding van Leonne de Jong.

De Wijk De Wereld vindt plaats van 11 t/m 13 mei.

Tickets en info: https://detamboer.nl/programma/de-wijk-de-wereld-wolfsbos-2023

 

 Theatershow Who Am I| Daryl Jay Kyle
Zaterdag 13 mei| 20.00 uur | te gast

Daryl Jay Kyle komt samen met zijn 10-koppige band in 2023 naar Theater De Tamboer. Met eigen geschreven liederen, covers, relevante verhalen en boeiende gesprekken zal Daryl het persoonlijke verhaal vertellen over zijn zoektocht naar identiteit, seksualiteit en geloof.

Daryl, geboren en getogen in Hoogeveen is een Molukse zanger, producer en liedjesschrijver, en momenteel woonachtig in Rotterdam. Op vijftienjarige leeftijd begon Daryl met zingen in de kerk, op deze plek ontdekte hij wat het geloof voor hem betekend. (Black) Gospelmuziek is een belangrijke inspiratiebron voor de muziek van Daryls. Daarnaast zijn er ook klanken van Jazz, Soul, Funk en R&B terug te horen.

Na vele optredens op grote en kleine podia, werd het in 2020 tijd voor een deelname aan het televisieprogramma Hit The Road op SBS6. In dit programma wist Daryl de derde plek te bemachtigen, deze prestatie heeft hem een boost gegeven om zijn passie achterna te gaan. In oktober 2022 is Daryls eerste album opgenomen tijdens een live concert, deze is januari 2023 uitgebracht. Ook schreef hij daarbij een minibiografie.

“Na een zoektocht van zo’n twee jaar is deze show de conclusie die ik op een muzikale manier wil delen met de rest van de wereld, beginnend in mijn hometown Hoogeveen.” – Daryl Jay Kyle

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

GITAARBAND BLACK BOTTLE RIOT IN HET PODIUM

 

Black-Bottle-Riott-foto-Maaike-Ronhaar

Black Bottle Riot komt zaterdag 13 mei 2023 naar Het Podium. De gitaarband verovert al vijftien jaar lang de harten van publiek en pers met hun stevige rock. Ze komen naar Hoogeveen met hun vijfde studioalbum op zak: That’s Amore. Kaarten voor Black Bottle Riot kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl.

 That’s Amore

That’s Amore is een plaat waarop de band het livegevoel perfect wist vast te leggen, doordat de mannen zichzelf beperkingen oplegden: geen overdubs, niks rechttrekken. Het resultaat is een volwassen plaat met positieve inslag vol good time rock-‘n-roll. Black Bottle Riot liet zich voor That’s Amore inspireren door de tex-mex rock van Los Lobos, de garagerock van de Hellacopters en alles daartussenin. Op hun vijfde studioplaat toont Black Bottle Riot aan dat ze zichzelf altijd vernieuwen, zonder daarbij hun roots te vergeten: blues, soul en rock-‘n-roll.

 

BLACK BOTTLE RIOT

Black Bottle Riot verdiende zijn sporen in binnen- en buitenland, op enorme podia en festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole. Ze deelden het affiche al met bands als Pearl Jam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams. Ook openden ze voor ZZ Top. Liefhebbers van ruige bluesrock van The Allman Brothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en Thin Lizzy kunnen zich klaarmaken voor een heerlijke avond in Het Podium.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen