Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 8 t/m 14 april 2024

The Billy Joel Experience | The Album Tour

Vrijdag 12 april | 20.00 uur | Muziek | De Tamboer

 

Op vrijdag 12 april brengt The Billy Joel Experience een interactief theaterconcert. Het publiek kan dit keer zelf de setlist bepalen door het kiezen van een voorkeursalbum en tien favoriete Billy Joel-hits.

 

Onder leiding van de veelgeprezen Alexander Broussard speelt The Billy Joel Experience het dak van verschillende theaters in Nederland, zo ook De Tamboer in Hoogeveen. Alexander is onder meer bekend van Crazy Pianos en Najib Amhali. De afgelopen jaren speelden Alexander en 003 op poppodia, in theaters, in een uitverkochte Ziggo Dome en op vele festivals. In SBS6-programma The Tribute – Battle of the Bands werd de band door publiek en jury met maar liefst een 9,2 beoordeeld.

 

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/the-billy-joel-experience-the-album-tour-2024

 

 

TOP Vrouwen | Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie | Laatste kaarten

Vrijdag 12 april | 20.15 uur | toneel | De Tamboer

 

De nagenoeg uitverkochte vriendinnencomedy TOP Vrouwen is op vrijdag 12 april te zien in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Het toneelstuk belooft een complete avond uit te worden vol humor, avontuur en moodswings. Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie nemen het publiek mee op een avontuurlijke reis vol emoties en onthullingen. Van de makers van Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers.

 

Het verhaal

Drie hartsvriendinnen van middelbare leeftijd beklimmen in twee dagen een berg ter ere van hun overleden vriendin Rebecca. Al snel blijkt dat Paula, Monica en Sophie zelf ook de nodige issues mee zeulen. Verbroken relaties, wilde seksuele avonturen (of het gebrek daaraan), trouwen op je 50e, familieverpakkingen Toblerone en natuurlijk: mannen. Houdt de vriendschap stand tijdens deze reis?

 

Amerikaanse comedy

De comedy TOP Vrouwen werd onder de titel Step by Step geschreven door de Amerikaanse schrijver Peter Quilter. Zijn stukken werden wereldwijd al in 40 landen opgevoerd, zo ook op West End. Peter is een meester in het creëren van verhalen die je in je hart raken en je laten lachen.

 

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/top-vrouwen-tanja-jess-rian-gerritsen-sandra-mattie-2024

 

Nirvana’s MTV Unplugged | Legendary Albums Live

Zaterdag 13 april | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

 

Op zaterdag 13 april is een indringende remake van Nirvana’s MTV Unplugged te zien in De Tamboer. De legendarische grungeband Nirvana bevond zich in 1993 op het hoogtepunt van hun roem. Op 18 november betraden de mannen het podium van de Sony Music Studios in New York. Het MTV Unplugged concert ging de muziekgeschiedenis in als één van de meest indrukwekkende tv-optredens.

 

MTV Unplugged bleek een van Nirvana’s laatste optredens te zijn; Kurt Cobain werd vijf maanden na dit optreden, op 5 april 1994, dood aangetroffen in zijn huis in Seattle. Daarmee kwam een van de meest invloedrijke bands van de jaren ’90 tot een tragisch einde.

 

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/nirvanas-mtv-unplugged-legendary-albums-live-2024

 

 

These Wicked Rivers

Zaterdag 13 april | 20.30 uur | rock | Het Podium

 

These Wicked Rivers vertegenwoordigt Derby in de nieuwe golf van Britse rock-‘n-roll. Geïnspireerd door bands als Black Stone Cherry en Rival Sons, heeft de band sinds hun oprichting indruk gemaakt met hun blues-doordrenkte moderne rock, met lof voor hun gedurfde liveoptredens. Op zaterdag 13 april reist de band af naar Het Podium.

 

These Wicked Rivers ontving positieve recensies voor hun debuut-EP The Enemy in 2015 en II in 2017. Het debuutalbum Eden kwam in mei 2020 uit, bracht lof en een ‘Track of the Week’-onderscheiding. Op het livecircuit hebben ze een constant groeiende fanbase opgebouwd en opgetreden op festivals als Planet Rockstock en Steelhouse Festival. In maart 2023 begon de band aan de eerste headline-UK-tour met hun eigen kenmerkende podiumopstelling.

 

Meer informatie en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/these-wicked-rivers-2024

 

 

M-Dot, The Architect en meer | Vogelpop voorverkoop

Zondag 14 april | 13.30 uur | hiphop | Het Podium

 

Op zondag 14 april organiseren Vogelpop en Het Podium samen ‘Voorverkoop on tour’. Weg met online tickets en eindeloze wachtrijen; nu kun je live tickets scoren en meteen in de feeststemming duiken. Als extraatje reizen M-DOT, The Architect, Dead End Generation, Proper en Waardeloos af naar Hoogeveen voor een portie onvergetelijke beats.

 

M-DOT

De beats van M-DOT zijn rauw, onversneden, met een East Coast-vibe. Zijn stem en flow passen perfect bij de sfeer. Verwacht een show van ongekende intensiteit, zoals alleen de hardcore rappers uit de late jaren ‘90 kunnen brengen.

 

The Architect

Deze meesterproducer heeft tracks geproduceerd voor legendes als Coolio, Planet Asia en Souls Of Mischief. Met zijn langdurige verbintenis bij Stones Throw Records heeft hij decennialang de underground hiphopscene voorzien van de meest smakelijke beats en onversneden boombap.

 

Dead End Generation

Streetpunk rechtstreeks uit het hart van het Brabantse Den Bosch. Verwacht rauwe, ongepolijste energie en voel de adrenaline door je aderen stromen.

 

Proper

Hun unieke en explosieve mix van hiphop en metal, met uitstapjes naar trap, punk en jazzrap, doet denken aan iconische bands als Body Count, Bob Vylan en Rage Against The Machine.

 

WAARDELOOS

Met hun unieke mix van punk, ska en aanstekelijke humor slagen ze er keer op keer in om zelfs de meest norse knorrepot aan het lachen te krijgen.

 

Meer informatie en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/m-dot-vogelpop-2024

 

 

Hup Herman! (3+) | Naar het populaire prentenboek van Yvonne Jagtenberg

Zondag 14 april | 15.00 uur | kids | De Tamboer

 

Zondag 14 april is het tijd voor een feestelijke voorleesvoorstelling van Hup Herman! in Theater De Tamboer voor de allerkleinsten. Met muzikaliteit vertolken twee spelers dit grappige, bekroonde prentenboek van Yvonne Jagtenberg. Een kleine voorstelling met grote zeggingskracht. Over de drang om de beste te willen zijn en de ontdekking dat je blij mag zijn met wie je bent.

 

Het verhaal

Hangbuikzwijn Herman houdt niet van wedstrijdjes. Maar de kippen om hem heen wel. Wie is de beste, snelste en eerste? Iedere ochtend strijden ze er opnieuw om. Dan is Herman er helemaal klaar mee. Hij zal wel eens even laten zien wie de snelste is. De boerderijdieren moedigen Herman luidkeels aan: hup Herman! Maar maakt het eigenlijk wel uit wie er wint en verliest?

 

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/hup-herman-3-2024

 

 

Symfonica in D | The Best of…

Zondag 14 april | 16.00 uur | De Tamboer

 

Op zondag 14 april vindt het jaarlijkse concert plaats van het pop-up orkest en koor van Symfonica in D. Onder leiding van dirigenten Roeland Robert en Minka Zaal presenteren meer dan honderd Drentse jonge musici van 6 tot en met 21 jaar een selectie van de mooiste stukken uit de afgelopen edities.

 

Op het programma staan onder meer stukken van Keuning, Saint-Saëns en Vivaldi en het lied Zelfs dan, speciaal geschreven voor Symfonica in D. Het orkest en het koor spelen samen ook het Kindermuziekweeklied Energie.

 

Symfonica in D is een initiatief van zelfstandige muziekdocenten in Drenthe, Stichting Kunst & Cultuur, ICO Partner in Kunst & Cultuur, Facet en CultuurKlik. Mogelijk dankzij financiële steun van de Provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen, Stichting Ru Sevenhuijsen en inzet van de Rotaryclub Assen.

 

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/symfonica-in-d-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen