Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 6 november t/m 12 november 2023

Evergreen Top 1000 live| Ode aan Cees Veerman van The Cats

Donderdag 9 november | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Beluister klassiekers als Let It Be en Het Dorp en je reist in gedachten terug in de tijd. Naar je eerste kus op het schoolfeest. Die eindeloze zomer in het zwembad. Of die ijskoude winter op de schaatsen. De Evergreen Top 1000 band speelt donderdag 9 november heerlijke nostalgische muziek van onder meer The Beatles, Eagles, Bee Gees, Elvis Presley, Tom Jones en Elton John in De Tamboer. Ook Nederlandstalige hits van Wim Sonneveld, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot komen voorbij.

De Evergreen Top 1000 band komt uit Volendam. Reden genoeg om zanger/componist Cees Veerman tijdens dit theaterconcert extra in het zonnetje te zetten. Met de hits van toen, brengt de band een eerbetoon aan de in 2014 overleden zanger van The Cats.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Martijn Koning | Appeltjes schillen

Donderdag 9 november | 20.15 uur | cabaret | De Tamboer

Op donderdag 9 november staat cabaretier Martijn Koning voor de derde keer in De Tamboer. Hij gaat in deze theatershow opzoek naar ongemakkelijke situaties.

Heel vaak zeggen we niet wat we echt van elkaar vinden. Dan ontstaan er namelijk hele ongemakkelijke situaties. Maar laat dat nu net hetgeen zijn waar Martijn Koning van houdt. Sterker nog: hij is zelf een ongemakkelijk situatie! In zijn nieuwe show Appeltjes schillen vertelt Martijn eens even flink de waarheid. Vooral over zichzelf.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

 Nashville in Concert | Leonie Meijer en band

Vrijdag 10 november | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

In de kijklijst van de hedendaagse countryliefhebber mag de dramaserie Nashville niet ontbreken, alleen al vanwege de fantastische muziek. De muziek uit de Netflix-serie is zo populair, dat er ieder Nashville-seizoen een bijbehorend, vierdubbel album verschijnt. Leonie Meijer brengt deze muziek op vrijdag 10 november naar De Tamboer.

De zangeres nodigt je uit in de stad van het Grande Ole Opry House en het Blue Bird Café; de legendarische plekken waar muziekliefhebbers nog altijd dagelijks genieten van bekende en onbekende countryacts. Vergezeld door diverse topmuzikanten zingt Meijer liedjes uit de Nashville-soundtrack. Ook maakt ze ruimte voor nieuwe uitvoeringen van populaire countrysongs.

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Rootsriders & friends ft. Mo Ali | Bob Marley’s Acoustic Edition

Vrijdag 10 november | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Opzwepende, zwoele ritmes in de hitparades van het westen: het is vijftig jaar geleden sinds Bob Marley internationaal doorbrak. Het is de hoogste tijd voor een (semi)akoestische reis door de muzikale erfenis van The King of Reggae en daarvoor hebben de Rootsriders goud in handen: Mo Ali. De zanger met de beste Bob Marley-geïnspireerde stem van dit moment, ter wereld. Op vrijdag 10 november zal hij Hoogeveen bezoeken en bekende klassiekers, voorzien van een verrassend akoestisch arrangement, ten gehore brengen.

Naast vaste Rootsriders-zanger Mo Ali komt ook zangeres Shirley Daisy mee naar De Tamboer. Ook de volgende topmuzikanten reizen af naar Hoogeveen voor dit bijzondere eerbetoon: percussionist Gregory Pataca, medeoprichter Darin Guermonprez (vaste toetsenist van Diggy Dex), zanger en multi-instrumentalist Stanley Clementina en bassist Bunn Riley. De Rootsriders garanderen een waar reggaefeest, vol met heerlijke, diepe baslijnen.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma The Tribute, Battle of the Bands. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Rumour Mill | Support: Jason Staal

Vrijdag 10 november | 20.30 uur | folk | Het Podium

Maak kennis met Rumour Mill, een sensationeel Indie-Folk duo uit Canada. Geniet op vrijdag 10 november van een mix van Fleetwood Mac, Brandi Carlile en First Aid Kit in een groovy jasje. Rumour Mill brengt adembenemende nummers met viool, toetsen, gitaar, mandoline en heerlijke samenzang naar Het Podium.

Met drie uitverkochte tournees door British Columbia en een succesvolle tocht door het zuidoosten van de Verenigde Staten, hebben multi-instrumentalisten Aline Deanna en Anna Katarina al menig hart veroverd. In 2021 streken ze neer in Nashville, waar ze een veelbelovende single opnamen met Dan Knobler, bekend van zijn werk met Allison Russell, Lake Street Dive en Rosanne Cash. Hun eerste album wordt geproduceerd door niemand minder dan Murray Pulver, bekend van zijn werk met Crash Test Dummies en The Bros. Landreth.

Rumour Mill behaalde een plek in de top 100 van US College Radio in 2020, werd genomineerd voor Group of the Year tijdens de Kootenay Music Awards in 2019, stond in de Top 100 van CBC Searchlight en ontving een volledige beurs voor de prestigieuze International Folk Alliance Conference in 2020 in New Orleans, LA.

De support act tijdens Rumour Mill is de Drentse singer-songwriter Jason Staal. Hij schrijft en speelt samen met muzikale vrienden die maar één ding willen; mooie dingen maken. Het resultaat hiervan zijn liedjes, waarbij de teksten voorop staan en de muziek een dragende rol speelt. Na jaren in bands gespeeld te hebben is hij in 2017 solo gegaan. Dit resulteerde in drie studio-platen, een live- album en een eigen theatertour.

Voor info en kaarten: www.hetpodium.nl

 

WATER | The Millennium Jazz Orchestra & pianoduo Blaak

Zaterdag 11 november | 20.15 uur | klassiek | De Tamboer

 Stille en wilde wateren, dreigende wolkenpartijen, kletterende stortbuien, kabbelende stroompjes, tumultueuze overstromingen, verdampende toondruppels en majestueuze orkestklanken. Flora en fauna worden muzikaal tot leven gewekt op zaterdag 11 november in De Tamboer door The Millennium Jazz Orchestra & pianoduo Blaak. Iedere noot is gecomponeerd en gespeeld met het thema ‘water’ in hart, hoofd en nieren.

Dit actuele muziekspektakel speelt in op de thema’s klimaatverandering en waterschaarste. Het 18-koppige Millennium Jazz Orchestra onder leiding van Joan Reinders gaat de dialoog en het gevecht aan met pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Tussendoor zijn videobijdragen van meteoroloog Peter Kuipers Munneke, deltacommissaris Peter Glas, watergraaf Stefan Kuks en filosofe/ecologe Li An Phoa te zien.

Joan Reinders is de gelauwerde meester van de instrumentatie. Verrassende wendingen en bijzondere klankschilderingen kenmerken zijn gloednieuwe composities. Van intieme verstilling tot uitbundige swing. Van vloeibare melodieën tot hippe pop en jazz grooves. Klassiek en jazz vermengen zich in de composities ‘Waterkringloop’ en ‘Hanzeroute’.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

 

 Sammath | Salacious Gods, Suttungr

Zaterdag 11 november | 20.30 uur | metal | Het Podium

 Bloed, zweet en extreme metal. Liefhebbers van black metal uit de jaren ’90 kunnen zich klaarmaken voor een geweldige avond in Het Podium op zaterdag 11 november met de band Sammath. Opgericht in 1993 door Jan Kruitwagen en van origine geïnspireerd door trash uit de jaren ’80 en de Australische metal.

De eerste demo van Sammath Zwaardbroeders bij de Bergengte kwam uit in 1996. Het eerste volledige album Strijd is uitgebracht in 1999. In 2001 voegde Ruud Nillesen zich toe aan de band als bassist. Sindsdien zijn er nog vijf albums uitgebracht en zijn er vele liveshows gespeeld.

In 2013 tekende Sammath bij Hammerheart Records, en kwam het furieuze album Godless Arrogance uit. Kort daarna voegde nog een bandlid zich toe aan de band, namelijk Wim van der Valk als drummer. Met deze toevoeging veranderde Sammath in de krachtige drieledige oorlogsmachine waar ze om bekend staan.

Het aankomende zevende album, dat zich wederom afspeelt in de gruwelijke periode van de Tweede Wereldoorlog, vertelt het verhaal van de oudoom van Jan Kruitwagen die omkwam in de vergeten slag om de Gebbeberg in 1940.

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl

 

Meester Kikker (5+)| Naar het boek van Paul van Loon

Zondag 12 november | 15.00 uur | kids | De Tamboer

Het kinder- en poppentheatergezelschap De Grote Haay speelt het boek van Paul van Loon: Meester Kikker! De meester heeft iets uit te leggen. Hij komt met zijn haar vol waterkroos en gescheurde kleren de klas in. Wat is er aan de hand? En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? Dit mysterie wordt zondag 12 november opgelost in De Tamboer.

Paul van Loon is in 2023 al veertig jaar auteur, vandaar de keuze van theatermaker Mark Haayema om juist nu dit verhaal naar de theaters te brengen. Na het boek en een succesvolle Netflix-film komt het spannende, grappige verhaal over Meester Kikker nu dus naar De Tamboer. Een gloednieuwe ‘mjoesikal’ voor iedereen vanaf 5 jaar.

Mark Haayema maakte al veel theatervoorstellingen, zoals Oma mag ik mijn pop terug, Meneertje Meer, De vriendelijke draak en 1-2-3-4-Poppetje van papier. Hij is bekend als acteur en regisseur bij Theater Gnaffel, Rotheater, Theatergroep Winterberg en Stage Entertainment. Hij schrijft mee aan Woezel & Pip, Pipo de Clown en Kinderen voor Kinderen. Ook is hij schrijver van onder andere het bekroonde prentenboek Johannes de Parkiet en speelde hij in series als Sesamstraat, Koekeloere, De Sprookjesboom en de Boterhamshow.

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

 

Naturally 7 | @the movies

Zondag 12 november | 15.00 uur | muziek | De Tamboer

De mannen van Naturally 7 staan keer op keer voor een laaiend enthousiast publiek in De Tamboer. Dat smaakt naar meer! Daarom kijkt de groep vol verwachting uit naar zondag 12 november, dan mogen ze het publiek in Hoogeveen weer begroeten. Voor Naturally 7 is de term ‘a-capellagroep’ een understatement. Met hun Vocal Play bereiken ze elke avond de harten van hun publiek.

Naturally 7 is meer dan een collectie van grootse zangers. Ze transformeren hun stemmen in menselijke instrumenten en kunnen elk genre produceren met hun stemgeluid. Muziek maestro Quincy Hones heeft Naturally 7 gedoopt tot de beste a-capellagroep in de wereld.

De groep bestaat uit Roger Thomas (muzikaal regisseur, arrangeur, eerste bariton, rap), Warren Thomas (percussie, gitaar, klarinet, derde tenor), Rod Eldridge (eerste tenor, DJ, trompet), “Ricky” Lee Ricardo Cort (vierde tenor, gitaar), Dwight Stewart (tweede bariton, zang, trompet), Sean Simmonds (tweede tenor, harmonica) en Kelvin Mitchell (bas).

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen