Amusement

Programmering De Tamboer 6 maart t/m 12 maart 2023

Gelukzoekers op Sumatra| Stefan Rokebrand, Tara Hetheria, Willem Voogd e.a.

Donderdag 9 maart | 20.15 uur | toneel

Een nieuwe voorstelling over de onderbelichte zijde van de Nederlandse koloniale bezetting in Indonesië. Na het succes van deze voorstellingen, duiken Stefan Rokebrand, Tara hetheria, Willem Voogt, Yara Alink, Joenoes Polnaija en Rick van Werd in de romans van Madelon Székely-Lulofs.

In Europa viert de roaring twenties hoogtij, als een jong echtpaar haar geluk beproeft op een plantage in Sumatra. Ook Roeki en Karminah komen gelokt door valse beloftes werken. Al snel blijken ze als contractarbeiders vast te zitten in een systeem van uitbuiting en onderdrukking.

De rubberprijzen stijgen torenhoog, de bewoners feesten er flink op los. Als de prijzen instorten, volgt het onherroepelijke verval op de plantage. Het oerwoud wordt vernietigd en iedereen blijkt bedrogen uit te komen.

Vrij naar de romans van Madelon Székely Lulofs. Schrijfster Madelon was haar tijd ver vooruit met de scandaleuze romans Rubber (1931) en Koelie (1932). Ze dook in het vaak geromantiseerde verleden, een geschiedenis vol ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom. Zelfs vandaag de dag laat dit nog steeds sporen na.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

 

Marlijn Weerdenburg| Mijn buik vol van de liefde

Vrijdag 10 maart | 20.15 uur | muziek

Samen met haar band zingt Marlijn de longen uit haar lijf, maakt ze pijn bespreekbaar, maar deelt ze ook haar dankbaarheid voor het leven. Rauw en met de billen bloot, een voorstelling die gaat over de essentie van het leven.

2021 was een bewogen jaar in het persoonlijke leven van Marlijn. Ze verloor haar moeder, terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon. Leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. De grote gebeurtenissen, met alle emoties die deze met zich meebrengen, resulteerden in een prachtig nieuw album. De nummers hierop zijn het geluid van haar leven, het leven op het scherpst van de snede.

Marlijn speelt momenteel de hoofdrol in de musical Diana en Zonen. Daarnaast is ze te zien als presentatrice van het populaire Moltalk. Deze duizendpoot, bracht in 2022 haar album SAMEN uit. Ze schreef hiervoor met Paul de Munnik, Bertolf en Izaline Calister.

Tickets & info:  www.detamboer.nl

 

 

Pink Floyd Project| 50 jaar The Dark Side of the Moon

Zaterdag 11 maart | 20.00 uur | muziek

Vijftig jaar na dato behoort The Dark Side Of The Moon nog altijd tot het rijtje bestverkochte en meest beroemde rockalbums allertijden. Het album van Pink Floyd viert Abraham, maar is vanwege de maatschappijkritische teksten misschien wel actueler dan ooit. Ook door de ogen van Pink Floyd Project: de tributeband zet het werkstuk centraal tijdens hun nieuwe theatertournee waarin muziek, tekst en spectaculaire visuals samensmelten.

Gitartist én oprichter van Pink Floyd Project, André Becker vertelt: “In de eerste set gaan we op een muzikale zoektocht om die creatieve transformatie van Pink Floyd te illustreren. In de tweede set spelen we The Dark Side Of The Moon integraal en benadrukken we op beeldend wijze het intermenselijke thema van het album, door dit bijna angstig reëel door te trekken naar onze eigen dag van morgen.”

Pink Floyd Project sloeg opnieuw de handen ineen met regisseur en artistiek leider Aike Dirkzwager, die ook betrokken was bij de vorige tournee The Wall 40 Years. Het leidt tot een ontdekkingsreis die op het toneel door de bandleden van Pink Floyd Project wordt uitgebeeld, inclusief vijf camera’s. Van heel primitief naar hi-tec, van analoog naar digitaal. En alles wordt gefilmd, geprojecteerd en live uitgevoerd. Iedere show zal dus anders en uniek zijn.

Tickets & info: www.detamboer.nl

 

NNO Cellokwartet| Bach, Telemann, Pärt en meer!

Zondag 12 maart | 14.00 uur | klassiek

De vaste bezetting van dit ensemble bestaat uit drie graag gehoorde en geziene cellisten van het NNO: Jan Ype Nota, Fred Pot en Isabel Vaz. Het kwartet wordt compleet gemaakt door niemand minder dan Prinses Christina Concours winnaar cellist Joost de Boer. Op het programma staan werken van Telemann, Bach, Klengel, Goltermann, Pärt en Gershwin.

De laatste jaren staat Arvo Pärt steeds meer in de belangstelling. Hij werd in 1935 geboren in Estland en is één van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Hij bestudeerde vele stromingen in de muziek, wat in zijn werken goed te horen is. In 1980 emigreerde hij naar Wenen, een jaar later ging hij naar West-Berlijn. Hij ontving diverse prijzen en in 2011 werd hij voor vijf jaar benoemd tot lid van de Pauselijke Raad voor Cultuur.

 

Tickets & info: www.detamboer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen