Programma U!TdagenD Anders compleet, reservering geopend

Hoogeveen – Pé & Rinus, Stephanie Struijk, Dick van Altena, het zijn enkele namen uit het programma van U!TdagenD Anders. De organisatie maakt vandaag het volledige programma bekend van het culturele openingsfestival op zaterdag 5 september en belooft voor ieder wat wils met muziek, leuke workshops, prachtige gedichten en verhalen, een poppenkastvoorstelling, Silent Disco en Tetra Town. Ook dit jaar is het festival gratis toegankelijk, wel moet er voor sommige onderdelen een kaartje gereserveerd worden. Alle optredens, workshops en activiteiten vinden plaats in de theaterzalen van De Tamboer, de Beeldentuin achter De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten en de Bibliotheek/Verhalenwerf. Complete informatie en reserveren kan via uitdagend.nl.

 

Muziek in de Tamboer

Frank en Peter laten zich niet door een piepklein virusje van de wijs brengen en slaan in de Tamboerzaal terug met een al even piepklein, volledig coronaveilig optreden: de Pé & Rinus Anderhalvemetersessies. De mannen kijken terug op hun carrière, maar zien om zich heen ook steeds weer nieuwe onderwerpen om lekker over te zingen. Want na al die jaren is er nog steeds niks leuker dan samen, al is het dan met anderhalve meter tussenruimte, over dat podium te rauzen. Pé en Rinus goan weer lös.
Lana Wolf neemt in Meisjes van 60 een muzikale greep uit het repertoire van succesvolle zangeressen als Dusty Springfield, Janis Joplin, Barbra Streisand, Bonnie Raitt, Carole King en Linda Ronstadt.
Stephanie Struijk slaat een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands en speelt liedjes van haar nieuwe album Fijn zo. Ze gaat verder waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar vooral met verhalen die verder willen. Haar liedjes doen de tijd misschien heel even stil staan.

Dick van Altena laat zien dat hij meer in huis heeft dan de succesvolle showreeks Back To The Country. Tijdens U!TdagenD Anders legt Dick een muzikale arm om de schouder met liedjes van zijn bejubelde album Novemberwind en zijn meest recente CD Late Lente.

Beeldentuin vol kinderactiviteiten

In de Beeldentuin achter De Tamboer is er van alles te beleven en zien voor kinderen. Poppenspeelster Lucienne vertelt verhalen en liedjes bij de poppenkast Kletskous, er is een feestelijke mee-doe-voorstelling van Daan Draait en kinderen kunnen met fantasie en handigheid een drankpak omtoveren tot uniek hoofddeksel in Tetra Town.

Scala Ontdekdag

Op de Ontdekdag bij Scala vertellen de muziekdocenten bezoekers graag alles over lessen op een muziekinstrument en zangles. Ook mogen er instrumenten uitgeprobeerd worden zoals drumstel, viool, gitaar en piano. In de tuin van het Museumlaantje kunnen jonge bezoekers beeldende kunst maken en genieten van leuke optredens door Scalaleerlingen muziek en musical. Ook zijn er workshops slagwerk en musical.

Bibliotheek/Verhalenwerf
Ook in de Bibliotheek/Verhalenwerf is dit jaar van alles te horen, beleven en doen tijdens U!TdagenD. Delia Bremer presenteert het nieuwe platform Het HoogeWoord voor dichters, muzikanten en andere mooi-makers. Iedereen is welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken en in gesprek te gaan over collectievoorwerpen van de Verhalenwerf. Er kan geëxperimenteerd worden met leuke proefjes in de Ontdekhoek. Ook zijn er workshops over Podcasts en Influencer worden.