Amusement

Programma ‘Irish festival’ in de Tamboer compleet

Hoogeveen – Het programma van het Irish Festival op zaterdag 29 september in De Tamboer is compleet. Bijgeboekt zijn: Woodworks, The Lowland Paddies en The Pub Sessions met Bob Ferguson, The Freelancers en Chris Leonard. Met de elfde editie van het festival belooft De Tamboer het publiek een heerlijke avond vol Ierse muziek, sfeer, hapjes en drankjes. Eerder werd al bekend dat Drops of Green, Dubh Linn, HighTime en Almost Irish hun opwachting maken. Maar De Tamboer heeft ook nog kleine verrassingen voor het publiek in petto. Kaarten zijn met voorverkoopvoordeel te reserveren via detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

The Lowland Paddies, Chris Leonard en meer

Nederlands Iers
De akoestische band Woodworks heeft een fantastische livereputatie. Met houten instrumenten als de gitaar, contrabas en cajon, spelen de mannen een uitgebreid folk repertoire. Ze zijn dan ook geen onbekende in Ierse pubs en op Ierse muziekevenementen. Geen cover is de mannen te gek, ze staan zelfs open voor verzoeknummers. Soms hebben ze die van te voren gerepeteerd, soms spelen ze ‘m gewoon ter plekke!
Jasper, Robbert, Anneke, Hanneke en Jiroh van The Lowland Paddies raakten in hun tienerjaren allemaal verknocht aan de Ierse folk. Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met optredens in binnen- en buitenland! De Paddies spelen bekende, maar juist ook minder bekende Ierse songs, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Het resultaat? Een frisse, moderne benadering van traditionele muziek!

The Pub Sessions
De Parkfoyer van De Tamboer wordt omgetoverd tot Ierse pub. En in een Ierse pub horen natuurlijk Pub Sessies! Het publiek kan luisteren naar drie verrassende optredens van The Freelancers, Bob Ferguson en Chris Leonard.
Het trio The Freelancers bestaat uit de Ieren Gerry en Peter en de Nederlandse Sebastiaan. De uit Dublin afkomstige Gerry staat bekend om zijn uitzonderlijke stem, in de jaren ’70 begon hij al met muziek maken. Volgens Peter hebben zijn ervaringen als busconducteur in Dublin zijn speelstijl op de bodhran beïnvloed. Sebastiaan is een zeer getalenteerde vioolspeler en hij heeft ook nog eens een bijzondere stem.
Bob Ferguson is een Keltische folkzanger, die speelde in bands als Beggars Row, Celtic Horizon, Celtic Crazy Clan en Celtic Hearts. Met zijn vrolijke, uptempo liedjes en af en toe een ballad, belooft hij een heerlijk muziekfeestje!
De Ierse Chris Leonard – zoon van Paddy Leonard, van publieksfavoriet Dubh Linn – werd een bekende naam in de muziekwereld op zijn 22e. De singer-songwriter speelt een mix van Ierse songs, country en indie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen