Amusement

Prijsvraag: Win drie leuke sinterklaasboeken

Samen met Theater in Tekst promoot Regionieuws Hoogeveen de nieuwe sinterklaasprentenboeken. Deze boeken worden geschreven door bekende Nederlanders. Samen met Unilever Nederland wordt dit boek mogelijk gemaakt. 

Regionieuws Hoogeveen mag twee maal 3 boeken verloten. Het antwoord is zeker niet moeilijk en is juist extra makkelijk gemaakt. Geef tijdens het doorsturen van de juiste namen aan waarom u graag wilt dat uw kind deze boekjes op de plank moet hebben staan.

Prijsvraag: Welke drie Nederlanders hebben dit jaar de boeken geschreven in de 16e editie.

Mail het antwoord naar prijsvraag@websitehoogeveen.nl en vermeld het volgende:

1. Het juiste antwoord.
2. Naam en adres gegevens.
3. Geboortedatum (18 jaar of ouder)
4. Het email adres.

De Boeken en schrijvers 

Rafael van der Vaart, Nicolette van Dam en Wendy van Dijk zijn dit jaar in de pen geklommen om Sinterklaasprentenboeken te schrijven. Inmiddels is het al de zestiende keer dat de boeken geschreven door bekende Nederlanders uitkomen. De jaarlijkse boeken zijn ook een echte traditie.

Sint op de kermis

“Ik vind het echt een eer dat ik voor het schrijven van een boek werd gevraagd”, zegt Rafael van der Vaart. “Ik heb wel een beetje hulp gekregen bij het schrijven want dat is niet mijn grootste talent. Daar wil ik eerlijk over zijn. Ik vind het leuk om mijn afkomst van leven in een woonwagen, waar je dus geen schoorsteen hebt waar de cadeautjes door kunnen, in mijn verhaal te verwerken. En ja ook voetbal speelt een rol.” In zijn boek ‘Sint op de kermis’ maken kinderen van de kermis zich grote zorgen of de Sint hen wel kan vinden. Het boek is geïllustreerd door Laura Brennla.

Sint gaat de wereld rond

In het boek ‘Sint gaat de wereld rond’ dat Nicolette van Dam heeft geschreven, dreigt alles bijna fout af te lopen. “Sinterklaas is met Amerigo op reis en vergeet dat het tijd is om naar Nederland te gaan voor het Sinterklaasfeest”, vertelt ze. “De tekeningen van Robert Scheffner het echt af. Robert is natuurlijk geen ‘gewone tekenaar’. Hij maakt zijn figuren van klei en kleedt ze aan in eigengemaakte decors. Dit levert echt geweldige 3D-beelden op.”

Voor Nicolette van Dam was het niet lastig om zich in de doelgroep in te leven. Met twee dochters van 5 en 7 jaar gaat het immers vaak over Sinterklaas. “Als we in de zomer in Spanje zijn dan kijken de dames altijd goed om zich heen of ze misschien het huis van Sinterklaas zien”, lacht ze.

Sint wil een puppy 

Wendy van Dijk schreef het boek “Sint wil een puppy”. “Ik vond het wel leuk dat Sint nu eens uitspreekt wat hij graag wil”, vertelt Wendy van Dijk. “Bij het bedenken van een verhaal wilde ik iets schrijven wat dichtbij mijn gezin staat. En mijn dochter Lizzy wenste drie jaar lang een puppy. Ik ben opgegroeid met honden en weet hoeveel werk dat is. Maar ja dat puppy is er twee jaar geleden toch gekomen”, lacht ze. “Het boek is prachtig geworden ook dankzij illustrator Richard Smythe die er prachtig omheen kan tekenen.”

Boeken zijn hier te verkrijgen

De drie Sinterklaasboeken zijn verkrijgbaar bij de supermarkten Plus en Poiesz. De boeken zijn van 10 november tot en met 4 december verkrijgbaar bij bovenstaande winkels. Data van de looptijd per boek kunnen per supermarkt verschillen. Alle basisscholen krijgen een bon waarmee ze gratis het boek van Wendy van Dijk kunnen ophalen. Daarnaast komen op de website sinterklaasprentenboeken.nl letterspelletjes voor de groepen 1/2, 3 en 4/5 bij de drie boeken. Ook is er een samenwerking met school-bibliotheken. De bibliotheken krijgen tips en actiemateriaal rond de boeken.

De prijswinnaars zullen vrijdag 29 november op onze site worden bekend gemaakt. Antwoorden die naar het verkeerde e-mailadres gestuurd worden dingen automatisch niet mee voor de prijzen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen