Pesse Muziekweekend blikt terug op een daverend succes

Pesse – Na twee jaar lang wachten, mocht de organisatie van Muziekweekend Pesse eindelijk weer een evenement organiseren. Het was een daverend succes met twee drukbezochte avonden en een fantastische line-up.

Twee jaar lang lockdown na lockdown zonder festivals en concerten was een lange wacht volgens veel van de bezoekers die erg uitkeken naar het festivalweekend dat jaarlijks wordt georganiseerd. Maar na zo’n lange wacht was het dan ook erg goed te merken dat het publiek en de artiesten ontzettend blij waren dat het weer mag. Sommige artiesten hebben dat dan ook nog even benadrukt in hun optredens, waar met luid gejuich op werd gereageerd. De sfeer zat er goed in!

Op vrijdagavond traden Nielson, Davina Michelle, Di-Rect en Kraantje Pappie op, met in de pauzes DJ Danny Blom van Radio538. Het was gezellig druk en er werd luidkeels meegezongen door het publiek. Davina Michelle benadrukte halverwege het optreden hoe blij de band is om weer op het podium te staan; iets wat ze het allerliefste doen. Ook de bandleden van Di-Rect hadden er zin in. Jaimy (drummer) en Marcel (leadzanger) bleven zelfs nog even staan om mee te dansen na het optreden, toen DJ Danny Blom het overnam.

De line-up van zaterdagavond bestond uit The Crooked, Navarone, Within Temptation en huisband Kensington. Ook op deze avond name DJ Danny Blom het in de pauzes van de artiesten over. The Crooked was als redelijk onbekende band een gezellige start van de avond. Tegen de tijd dat Within Temptation het podium betrad, was het de alvast flink opgestart door Navarone die een fantastisch optreden hebben neergezet. Het was echter goed te merken dat veel mensen in het publiek voor Within Temptation kwamen. De band werd ontvangen met oorverdovend gefluit en gejuich en de tent stond van voor tot achteren vol. Sharon, de leadzangeres van de band, meldde nog dat ze verkouden was maar zette vervolgens een fantastisch optreden neer. Het weekend werd daarna afgesloten door huisband Kensington, die zoals elke editie weer een goed optreden neerzette.

Al waren er ook minder positieve reacties van het publiek over de kwaliteit van het geluid, verreweg de meeste mensen waren erg blij met de organisatie van het festival. Ook de organisatie zelf is erg tevreden: zij kijken terug op een erg succesvolle editie met een hoge opkomst, een fantastische line-up en een heerlijke feestsfeer. Zelfs Moeder Natuur leek ervan te genieten, aan het begin van de zaterdagavond verscheen een mooie regenboog over de feesttent heen.

 

Onderstaande foto’s door Mark Otten – CapturedByMark.nl.   https://www.facebook.com/capturedbymark.nl/

Marcel Veenendaal – Leadsinger DI-RECT

 

Confettikanon tijdens optreden van Kensington.

 

Meisje genoot duidelijk van de muziek.

 

Sharon den Adel – Leadzangeres van Within Temptation. Door keelklachten moest ze helaas het optreden vroegtijdig stoppen.

 

Ook de allerjongsten zijn zeer welkom in de tent van Pesse. Hier tijdens optreden van Kensington.

 

Hartjes voor Kraantje Pappie tijdens liedje: Liefde in de lucht

 

Dit gezelschap heeft de hele tijd voor bij het podium gestaan.

 

Kraantje Pappie sprak deze fan aan en dat vond hij fantastisch.

 

Deze vrouw zat er helemaal in en ging los op de muziek.

 

Als gezichten konden spreken, wat zou ze dan willen vertellen?

 

Marcel van DI-RECT in de rol die hem zo onwijs goed past.

 

 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Gerard Duinkerken. Al zijn andere foto’s zijn te bekijken op zijn pagina.

Foto’s GD – Fotografie vrijdag
Foto’s GD – Fotografie zaterdag

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, een muziekinstrument bespelen, gitaar en de tekst 'GD Fotografie'

Robert Westerholt, gitarist van Within Temptation

 

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en staan

Sharon den Adel, leadzangeres van Within Temptation. Helaas moest zij vanwege stemproblemen voortijdig stoppen met optreden.

 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en natuur

Een prachtige regenboog tijdens Muziekweekend.

 

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

De bekende wc-papierkanon tijdens optreden van Kensington.