Amusement

Paaszoektocht was zeer groot succes

Hoogeveen – De winnaars van de Paaszoektocht zijn bekend. Vanmorgen om 10:00 uur startte de zoektocht en om iets over 2 in de middag was de winnaar van de hoofdprijs bekend. De hoofdprijs was een paasei van 30 kilogram die na afloop mocht worden opgehaald bij Bakken van Plaizier aan de Schutstraat 33. 

De Paaszoektocht begon als een idee nadat leden van de Berenjacht groepen in Hoogeveen vroegen om een paaseierenzoektocht. Na enig overleg kwam naar voren dat Bakken met Plaizier misschien wel iets konden doen en na contact bleek dat zij graag de prijzen wilden sponsoren. Normaliter geven zij het grote paasei aan een zorginstelling, maar helaas gaat dat in deze tijden niet en dus zochten zij een manier om het ei tóch wel te kunnen geven. Na een paar dagen brainstormen waren ook de spelregels bekend en de manier waarop het georganiseerd zou worden. Zo konden we vanuit Regionieuws Hoogeveen tóch een actie op touw zetten om deze dagen een beetje op te vrolijken, zonder dat dit problemen veroorzaakt met de maatregelen van het RIVM.

Dat de actie een groot succes bleek, was al snel duidelijk. De eerste eitjes waren om iets na de klok van tien vanmorgen al snel gevonden en minstens zo snel gingen de andere eitjes en de paashaas ook. De eitjes werd op de Facebookpagina van Regionieuws Hoogeveen geplaatst met een foto en een raadseltje. Wanneer men de plek wist, kon men naar de locatie, waar de bewoners van het betreffende huis de prijs overhandigden en even snel een foto maakten. De hoofdprijs werd echter op een andere plek verstopt en de winnaar werd door twee redactieleden opgewacht, want de hoofdprijs moest worden opgehaald bij Bakken met Plaizier.

Winnaars

De winnaars van de eerste drie rondes staan hieronder met de raadseltjes die er bij waren geplaatst. Ze waren door Hoogeveen en Noordscheschut heen verstopt en er zijn een hoop kindjes blij gemaakt!

Ronde 1

Lysanna

Wie de volledige straatnaam weet en voor dit bordje staat, kan het ei vinden in deze straat.

Ronde 2

Danique en Aaron

Er woonde op Schut een kuiken, hij zat het liefst in de struiken. Maar vandaag niet, hij blijft thuis, want er is iets niet helemaal pluis.

Ronde 3

Vajèn en Rae

Een trouwfotograaf werd vanmorgen wakker, hij is dikke vriendjes met de bakker, En dus gingen ze samen op pad, Om grappen te maken in de stad.

Ronde 4

Gwen en Noa

De egeltjes in Zuid, je hoort ze goed, ze huffen luid. Maar wacht, zie ik nou een haas daar staan, in de vensterbank achter het raam?

Ronde 5

Bjørn

Ik ben deels een leeuw en deels een vogel, Met mijn bruine kleuren ben ik goed gecamfouleerd. Je ziet dit ei boven op een lampje staan, aan een huis in een straat met deze naam.

Ronde 6

Familie Schonewille

Een beertje kijkt hier vrolijk naar buiten, Hij doet mee aan de Berenjacht, Hij staat te zonnen achter de ruiten, Aan de Saturnus, kom maar, hij wacht.

De hoofdprijs was elders verstopt en niet bij iemand thuis. Deze was een stuk lastiger te zoeken en als redactie dachten we dat het raadsel erg pittig zou zijn. De redactieleden die de winnaar zouden opwachten, hadden al eten en drinken ingepakt voor het geval het even zou gaan duren. Maar niks was minder waar, de winnaar kondigde zich namelijk al binnen de eerste 15 minuten op de plaats waar het gouden ei verstopt was. Het raadsel:

Ik ben geboren in 1592 en ben overal in Hoogeveen te vinden. Men heeft een school naar mij vernoemd, maar ook diverse andere dingen.
Ik ben een belangrijk man. Je hebt zéker wel van mij gehoord, al zul je mijn rol misschien niet weten. Je vindt mij nu langs de kant, daar waar het land te water ging en oud en nieuw samenkomen.

Het gouden ei zat verstopt bij de Roelof van Echtensluis, aan de andere kant van de weg op een kei. Vanwege de toeristische drukte, hebben de redactieleden met opzet gezorgd dat het op een iets rustigere plek verstopt werd, maar zelfs dat weerhield de winnares er niet van. Linda Pieters-Uiterwijk nam met een grote lach de prijs in ontvangst: “Ik woon in de buurt en we lopen veel, dus dit wisten we gewoon. Ik ben gelijk de auto in gesprongen toen ik het raadsel las. Ik ga hem delen met de straat, dan kunnen alsnog een hoop kinderen er van genieten.”

Samen met haar zoon kwam ze om drie uur in de middag het ei ophalen bij de winkel van Bakken met Plaizier. Met handschoenen aan en op gepaste afstand, waardoor het ei helaas ook niet heelhuids de auto heeft gered. De sokkel knapte af en het ei knapte op de naad in tweeën. “Haha, ach.. Hij gaat toch kapot voor de kinderen.”

We wensen Linda, haar zoon én alle andere kinderen bij hun in de buurt veel smulplezier!

Linda en zoon bij het ophalen van het grote paasei.

Tipje van de sluier

De paaszoektocht was een dusdanig succes dat Regionieuws Hoogeveen er zeker over nadenkt om deze actie volgend jaar te herhalen, maar hopelijk in betere omstandigheden. Wij willen Leonie, Henrieke en Erika van de Berenjacht groepen bedanken voor de inspiratie van het idee. En natuurlijk Bakken met Plaizier voor de spontane sponsoring van de eieren, de paashaas en het grote paasei. En natuurlijk iedereen heel erg bedankt voor het meespelen!

Vanuit de redactie hopen we dat de huidige situatie zich snel oplost en er spoedig betere tijden komen. Aan iedereen nog een fijne Paasdagen gewenst en een goede gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen