Amusement

Opening Cultureel seizoen met vriendenfestival en u!tdagend Hoogeveen

OPENING CULTUREEL SEIZOEN MET VRIENDENFESTIVAL EN U!TDAGEND HOOGEVEEN

Vrijdag 2 en zaterdag 3 september in en om De Tamboer

Hoogeveen –  De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en de Vrienden van De Tamboer openen het culturele seizoen op zaterdag 3 september geheel volgens traditie met U!TdagenD Hoogeveen.
Vrijdag 2 september organiseren De Tamboer en de Vrienden van De Tamboer de tweede editie van het Vriendenfestival in de openlucht: een heerlijke muziekavond met The Bluebettes, MT Sessions, Duosonic & Friends. Op zaterdag geniet jong en oud tijdens U!TdagenD van een programma boordevol straattheater, kindertheater, muziek, dans en beeldende kunst. Met beide evenementen beloven de culturele instellingen een spetterende aftrap van een nieuw seizoen. Uitgebreide informatie via detamboer.nl en uitdagend.nl.

Vriendenfestival: The Bluebettes
The Bluebettes zijn alle vijf geboren in de jaren ’70 en ’80, maar hun hart ligt bij de muziek uit de sixties. Deze goedlachse, swingende vrouwenband laat zich bij de keuze voor welke pareltjes ze spelen leiden door onderbuikgevoel, kippenvel en dansdrang. The Bluebettes beloven keer op keer een schitterende en swingende trip down memory lane. Met een flinke dosis energie, muzikaliteit en humor voeren de dames het publiek terug naar de huiskamer, terug naar de platenspeler, voor een feest der herkenning vol swingende dansnummers, zoete koortjes en scheurende strotten. Hartverscheurende country, opzwepende rock-‘n-roll en tijdloze soul van groepen als The Supremes en The Ronettes.

MT Sessions, DuoSonic & Friends op het Vriendenfestival
Zangeres Marsha Pendjol en toetsenist Theo van de Poll vormen samen het Hoogeveense duo MT Sessions. Ze kennen elkaar van diverse muzikale projecten en treden sinds enkele jaren samen op als duo, maar ook vaak aangevuld met bevriende muzikanten. Dit keer slaan ze de handen ineen met Hans van Beek en Annette Goede van het Hoogeveense DuoSonic. Op eigen wijze vertolken MT Sessions & DuoSonic songs van diverse artiesten van de 70’s tot hedendaagse pop en soul.

U!TdagenD Hoogeveen
Tijdens U!TdagenD staan bijzonder straattheater, muziekoptredens, beeldende kunst, dans en kindertheater op het Tamboerplein, rondom het Museumlaantje en in de Beeldentuin op het programma. Zo zijn er verrassende straattheateracts, treden onder andere The Fortunate Sons, Handsome Poets en de Hoogeveense Harmonie op en zijn er allerlei leuke workshops en activiteiten voor kinderen. Ballonkunstenaar Jeroen van der Linden verwondert jong en oud. Het U!TdagenD middagprogramma is gratis toegankelijk, voor het avondprogramma met Anneke van Giersbergen en Handsome Poets is een toegangskaartje nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen