Amusement

Open bedrijvendag, Hillybilly Moonshiners en Trashfest in Het Podium

Hoogeveen – Het Podium doet zaterdag 2 november mee aan de Open Bedrijvendag. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Of je nu nog nooit in een poppodium is geweest of gewoon wel eens benieuwd is wat er allemaal voorafgaat aan een show.

Het reilen en zeilen in een poppodium

Zaterdag 2 november begint Trashfest om 19.00 uur, met maar liefst zeven bands op het programma. Er gaat van alles vooraf aan een concert: technici bereiden licht en geluid voor, bands bouwen op en moeten soundchecken, de bar wordt ingericht. Tijdens de Open Bedrijvendag kunnen bezoekers alvast een kijkje nemen in de grote zaal, waar het ’s avonds allemaal gaat gebeuren. Of even naar binnen gluren in een kleedkamer. Beneden vinden bezoekers de oefenruimtes, het pas opgeknapte Theatercafé en staat een kopje koffie of thee klaar.

Nog één keer Trashfest in Het Podium

Legendarisch hardcorepunk festival met zeven topbands

Hoogeveen – Zaterdag 2 november keert Trashfest na jaren van afwezigheid terug in Het Podium.

Organisator Rik Penninga organiseerde in 2001 samen met Marco Klopstra, Job Hoekstra en Martheun Poolman de eerste editie in het Podium. Dit keer heeft hij zeven fantastiche hardcorepunk bands weten te strikken: Teethgrinder, Task Force Beer, 1st Class Collapse, Dead Loyalty, De Tegenpartij, Gewoon Fucking Raggen en Seein’ Red. Tussen de bands door draait DJ Op plaatjes.

Kaarten voor Trashfest zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl.

 

Mumford & Sons tribute The Hillbilly Moonshiners in Het Podium

 

Hoogeveen – Zaterdag 9 november brengen The Hillbilly Moonshiners een tribute aan de Britse band Mumford & Sons. Deze energieke folkband scoorde wereldhits als I Will Wait, Lover of the Light, The Cave en Little Lion Man. De mannen van the Hillbilly Moonshiners komen met hun tribute enorm dicht bij de zo geroemde sound van de band. Vorig jaar stonden de Hillbilly Moonshiners al voor een bomvol Podium en dat smaakte naar meer. 

 The Hillbilly Moonshiners

De afgelopen jaren groeiden The Hillbilly Moonshiners in rap tempo uit tot een band voor de grote festivals en popclubs. Zo tourde de band door heel Europa, en waren zij onder meer te zien op festivals als Sziget in Hongarije en in de Megatent van de Zwarte Cross.

De band komt naar Het Podium voor een ultiem eerbetoon aan Mumford and Sons. Dat betekent de bekendste songs van de albums Sigh No More, Babel, Wilder Minds en natuurlijk het nieuwe album Delta, afgewisseld met cover materiaal dat Mumford and Sons zelf ook live ten gehore brengt.

The Hillbilly Moonshiners, Weert 29-12-2018 John Klijnen

Kaarten voor het concert zijn te reserveren via hetpodium.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen