Amusement

Op Nationale Ouderen Dag komt Circus Salto voor 2 dagen in Hoogeveen

Hoogeveen-Hoog geëerd publiek. Op Nationale Ouderen Dag 2023 slaat Circus Salto voor twee dagen de kleurrijke circustent op in Hoogeveen. Circus + Actieve Zorg ’23.

Het begint op Nationale Ouderen Dag al een traditie te worden. Vijf jaar achtereen organiseerde Stichting Actief Samenleven uit Pesse de ouderen4daagse, een project waar in 4 dagen jaarlijks zo’n 80 lang gekoesterde wensen van kwetsbare en eenzame ouderen in vervulling werden gebracht. In 2019 werd het tijd voor iets nieuws. Drie circusvoorstellingen op Nationale Ouderen Dag.

Op 6 oktober 2023 is het weer zover. Op Nationale Ouderen Dag, een dag om even stil te staan bij onze ouderen, woonachtig binnen de gemeente Hoogeveen. Voor ouderen die kwetsbaar zijn of zich soms eenzaam voelen. Op 6 oktober staat de grote circustent van Circus Salto weer op de Markt in Hoogeveen. Op deze dag worden er drie prachtige circusvoorstellingen aangeboden aan ouderen die woonachtig zijn in allerlei verzorgingstehuizen. De voorstellingen zijn speciaal gericht op ouderen, bevatten kleinschalige acts en kleurrijke kostuums. De nostalgische sfeer en de mix van mix van circus, theater en muziek nemen de bezoekers mee terug in de tijd. Herkenning, herinnering en vermaak staan centraal.

Inmiddels hebben alle verzorgingstehuizen de bekende flyer van het circus ontvangen. Alle woongroepen van deze verzorgingstehuizen zijn van harte welkom. Vol is wel vol. In de kleurrijke circustent is per voorstelling plaats voor zo’n 140 zitplaatsen en ruimte voor zo’n 30 rolstoelen. De aanmeldformulieren staan inmiddels op de website van de stichting. Bent u ook een ouder persoon maar niet woonachtig in een verzorgingstehuis en wilt u ook een voorstelling bijwonen, dan kunt u zich ook aanmelden via de individuele aanmeldpagina. Aanmelden kan ook via het telefoonnummer van de stichting. 0528-711304. Ook belangenorganisaties van ouderen uit bij voorbeeld de buitendorpen van de gemeente zijn van harte welkom.

Op zaterdag 7 oktober 2023 wordt het circusfeest compleet gemaakt met drie voorstellingen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar heeft Stichting Actief Samenleven voor het eerst een tweede dag toegevoegd voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en dit werd zo’n groot succes dat ook dit jaar een tweede dag is geboekt. Organisaties als Cosis, vanBoeien en de Trans zijn al geïnformeerd. Mochten er nog andere organisaties zijn die werken met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking zijn ook van harte welkom. Voor deze dag geldt ook vol=vol. Meer informatie is te vinden op www.actiefsamenleven.nl en alle gasten op deze dag worden verwelkomd door de twee clowns Co en Sis, de twee huisclowns van Cosis.

Deze twee prachtige circusdagen worden mogelijk gemaakt door een fraaie donatie van het dr. C.J. Vaillant Fonds.

Vanaf vandaag is het mogelijk om je aan te melden via de website van Stichting Actief Samenleven: KLIK HIER

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen