Amusement

Ontdek je smaak in Scala’s Kunstproeverij

Hoogeveen – Met een nieuw schooljaar begint ook een nieuw cultuurseizoen en Scala Centrum voor de Kunsten gaat bruisend van start! Voor wie weleens wil weten wat het kunstencentrum allemaal te bieden heeft op het gebied van lessen en cursussen muziek, dans, theater, beeldende kunst en media is er een proefperiode: De Kunstproeverij.

De Kunstproeverij is ontwikkeld door Scala om kinderen/jongeren in staat te stellen hun passie en talent te ontdekken. Ook dit jaar kunnen zij vier lessen naar keuze uitproberen in de periode van 17 tot 29 september. Voor het bedrag van € 26,- kan iedereen naar hartenlust proeven van het enorme keuzemenu van het kunstencentrum: Wie graag wil dansen kan het diverse dansstijlen uitproberen. Wie van knutselen houdt kan aan de slag met alle beeldende materialen, van potlood tot klei. Op alle instrumenten kunnen proeflessen worden gevolgd en ook een combinatie is mogelijk: Een piano-, schilder-, toneel- én dansles? Geen probleem, want welke lessen worden gevolgd bepaalt iedereen voor zichzelf! Na deze vier lessen is er de mogelijkheid om te stoppen of om in te schrijven voor een les of cursus naar keuze. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om zonder te ‘proeven’ in te schrijven.

Scala vindt dat alle kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking moeten kunnen komen met kunst- en cultuureducatie. Daarom zijn de gediplomeerde docenten van het kunstencentrum actief op tientallen scholen in het werkgebied, brengen ze met hun leerlingen de prachtigste uitvoeringen op de planken en nemen ze deel aan evenementen in de regio. Scala ontvangt subsidie van de gemeenten in het werkgebied en bemiddelt in de diverse kortingsmogelijkheden voor mensen met een lager inkomen.
De kunstproeverij draagt bij aan deze missie door kinderen en jongeren de mogelijkheid te bieden hun talent en hun passie te ontdekken.
Voor meer informatie over Scala, de kunstproeverij of het nieuwe aanbod, kijk op www.ontdekscala.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen