Amusement

Onrustige avond in Nieuweroord door spooktocht

Nieuweroord – Angstkreten, luid gegil en wegrennende mensen waren zaterdagavond te horen en te zien in en rondom Nieuweroord. Kortom; het was zeer onrustig te noemen in het dorp, in tegenstelling tot de meeste zaterdagavonden.

Het was alweer zes jaar geleden dat voor het laatst een spooktocht in het dorp was gehouden en bij de organisatie waren al meerder vragen binnengekomen wanneer er een vervolg zou komen. Dit vervolg was afgelopen zaterdagavond. Weken van voorbereiding ging er voor de vrijwilligers vooraf, waarvan ook een groep uit buurtdorp Noordscheschut kwam, om de verschillenden acts tot in de puntjes voor te bereiden.

Dit resulteerde in een verhalenverteller die de bezoekers waarschuwde om vooral de tocht in de donkere nacht niet verder te vervolgen ‘het was op eigen risico!!!’. Degenen die het aandurfden werden geconfronteerd met operatiekamers midden in de bossen, enge houthakkers, kliko’s waar enge figuren uit sprongen tot horrorclowns die de deelnemers de stuipen op het lijf jaagden. Het resultaat was dan ook dat de angstkreten niet van de lucht waren zaterdagavond.

Er was door de organisatie een minimum leeftijd van 12 jaar ingesteld omdat het soms echt ‘surrealistisch’eng was. Maar wie dacht dat de jongste deelnemers de meeste angstgeluiden produceerden had het mis. Het waren vooral de volwassenen die af en toe de neiging hadden om hard weg te lopen naar het veilige onderkomen in dorpshuis de Vuurkorf om daar op verhaal te komen.

© foto Schonewillefotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen