Nog een paar dagen tot Bluesfestival 2018

Hoogeveen – Zaterdag 17 november belooft De Tamboer een fantastische avond tijdens de dertiende editie van Bluesfestival Hoogeveen. De levende Blueslegende Joe Louis Walker komt exclusief voor Nederland naar Hoogeveen. Iets waar programmeur Rudie Reinders enorm trots op is. “Hij is echt één van de laatst levende grote Blueslegendes, dus het is ontzettend bijzonder dat hij naar De Tamboer komt. Hij speelt verder helemaal nergens in Nederland, dat maakt het natuurlijk extra leuk.” De Tamboer biedt dit jaar een interessante mix aan van oudgedienden en de nieuwe bluesgeneratie. “We hebben acts teruggehaald op verzoek van het publiek, zoals Dana Fuchs, Barrelhouse en Wille and the Bandits. Zij werden vaak in onze enquêtes genoemd op de vraag welke artiesten men graag zou willen zien. Maar we hebben ook de winnaars van de Dutch en Belgian Blues Challenge: The Dynamite Blues Band en Black Cat Biscuit.” Ook de jonge, veelbelovende Dave Warmerdam Band speelt in De Tamboer.

Joe Louis Walker

Johan Derksen noemde hem “één van de beste gitaristen van Amerika”, hij is opgenomen in de Blues Hall of Fame en won vier keer de Blues Music Award. En dat is niet voor niets! Joe Louis Walker (USA) begon als gospelartiest en verkende in zijn carrière soul, jazz, rhyhtm & blues en funk. Zijn muziek laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen, want Joe Louis Walker doet gewoon zijn eigen ding. Het resultaat? Meer dan twintig albums en meerdere awards op zak, bijdragen op albums van onder meer James Cotton en B.B. King, een druk tourschema en een unieke, eigen stijl.

 

Het publiek kiest, De Tamboer draait

De Tamboer geeft gehoor aan de verzoekjes van haar publiek: Dana Fuchs, Wille and the Bandits en Barrelhouse komen terug naar het Bluesfestival. Dana Fuchs staat garant voor een fantastische show. Ze meent iedere noot, iedere avond weer. Toen ze aan steeds lager wal raakte door drugsgebruik leerde ze bluesgitarist Jon Diamond kennen. Na de zelfmoord van haar zus, koos ze voor altijd voor een leven in de muziek. Dat wordt een stormachtige show.

Barrelhouse

Staat in de Dutch Blues Hall of Fame, zangeres Tineke Schoemaker werd gekroond tot beste blueszangeres van Nederland en met meer dan 15 albums, 2000 optredens en al 40 jaar lang dezelfde bezetting, behoeft Barrelhouse eigenlijk geen introductie. Op het Bluesfestival speelt de band twee sets: een akoestische en een elektrische. Van kleine, intieme liedjes tot vol uithalen met vonken uit de gitaren.

Wille and the Bandits

Zijn het Verenigd Koninkrijks “best kept secret”, maar daar komt snel verandering in. Dit trio heeft een unieke sound, met invloeden van Deep Purple, Joe Bonamassa, The John Butler Trio en Status Quo. De band is moeilijk in een hoekje te stoppen met verrassende combinaties van muziekinstrumenten.

 

De nieuwe Bluesgeneratie

Ruim baan voor de nieuwe bluesgeneratie. Begin oktober won de Dynamite Blues Band de Dutch Blues Challenge 2018, waarmee ze namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge in Memphis, USA en de European Blues Challenge op de Azoren. Het Belgische Black Cat Biscuit ging er op de Belgian Blues Challenge met dezelfde prijs vandoor. Met eigenzinnige nummers, variëren van boogie, swing, jump-blues, rock’n’roll en mystieke slowblues toont The Dynamite Blues Band een frisse veelzijdigheid. Geen platgetreden paden of grijs gespeelde covers bij het Belgische Black Cat Biscuit, maar een verrassende cocktail van frisse nummers, gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ door vijf gedreven muzikanten.
De 17-jarige Dave Warmerdam won in 2016 samen met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge en gooide op de International Blues Challenge in Memphis, USA hoge ogen. De 7 jonge muzikanten van de Dave Warmerdam Band maken een reis door de tijd van blues en jazz. Met respect voor hoe het was, maar ook met ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie.

Kaarten voor het Bluesfestival zijn te koop via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.