Amusement

Musicalgroep Hoogeveen bijna klaar voor Oliver de Musical

Op 22 en 23 maart brengt een cast van 27 volwassenen en 16 kinderen en jongeren Oliver de Musical op de planken van theater de Tamboer in Hoogeveen. In het 20-jarig bestaan van de musicalgroep is het de eerste keer dat er een volledige musical door een cast van jongeren èn volwassenen wordt gespeeld. Het is mede daardoor een musical voor alle leeftijden.

In september startte de groep met het instuderen van de musical. En nu worden de dagen afgeteld naar de voorstellingen. Dagen waarop er nog hard wordt gewerkt om de puntjes op de i te zetten, want naast goed zingen, dansen en acteren is het belangrijk dat het tempo in de voorstelling wordt gehouden. Scenes moeten vlot en vloeiend in elkaar overlopen, inclusief wisselingen van decor en kleding.

Het verhaal van de musical gaat over weeskind Oliver Twist. Het speelt zich af in de armoedige jaren dertig van de 19e eeuw. Oliver groeit op in een oud, somber werkhuis. De leefomstandigheden zijn ronduit slecht. Hij komt er al snel achter dat hij voor zichzelf moet opkomen om te ontsnappen aan de strenge leiding van het instituut. Na omzwervingen komt hij uiteindelijk in Londen terecht. Daar ontmoet hij de excentrieke Dodger. Hij stelt Oliver voor aan een bende vrienden die samen door de straten van Londen zwerven en hun onderkomen hebben gevonden in een oud, verlaten riool.

Voor mensen die een avond willen genieten van een familievoorstelling en willen weten hoe het avontuur van Oliver afloopt, is het advies een kaartje kopen bij theater de Tamboer voor een voorstelling op vrijdagavond 22 maart of zaterdagmiddag- of avond 23 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen