Meziek uut veen: Neem alvast een voorproefje tijdens U!TdagenD

De Verhalenwerf start dit najaar met Meziek uut veen, een bijzonder project over Hoogeveense bandjes uit de jaren 1965-1985. Op vrijdagavond 7 september, tijdens U!TdagenD, treedt een aantal bands op in De Tamboer en kan het publiek alvast een voorproefje nemen.

The Magnolians
In 1979 troffen enkele liefhebbers van ‘Jazz Oude Stijl’ elkaar tijdens een jazzconcert in De Tamboer. Al snel wisten zij zoveel liefhebbers te interesseren ze dat het orkest The Magnolians konden oprichten. The Magnolians spelen onder andere Ragtimes van Jerry Roll, Cotton Club arrangementen van Duke Ellington en muziek van Glenn Miller en de Ramblers. Het orkest bestaat tegenwoordig uit tien leden.

Secondary School Minstrels
Secondary School Minstrels was een populaire schoolband op de ULO/MULO park Dwingeland. De driemansformatie bestond uit Bert Nijmeijer, Jan David Warta, en Wim Dorgelo. De band werd opgericht in 1965 en speelde door tot ongeveer 1970.

My Generation
My Generation wordt gevormd door drie getalenteerde muzikanten, onder andere Tjeerd Bruinsma, die voornamelijk muziek uit de jaren´50 en ’60 spelen. De band is bij veel mensen bekend als Shadows Project waarbij ze eigenlijk alleen instrumentale nummers (The Shadows) speelden. De band speelt tegenwoordig ook nummers van Creedence, Buddy Holly, Chuck Berry, The Beatles, Rolling Stones, The Kinks, Cliff Richard en The Who. Muziek die aan de basis stond van de huidige populaire muziek. Een optreden van My Generation is dan ook een feest der herkenning en roept bij veel mensen emoties op. Niet alleen bij de oudere maar ook bij de jongere generatie, iedereen heeft wel een herinnering bij één van de nummers die My Generation laat horen.

The Ricotics
Singer-songwriterscollectief The Ricotics speelt nummers die leadzanger Hans van Beek in de jaren 80/90 ten gehore bracht met zijn schoolband. Grooven, rocken en raken!

No Name
No name, de band van Bertus ten Caat, is een bekende naam in Hoogeveen en omgeving. De band ontstond in 1969 nadat de bands the Great Discovery, The Frogs en Reaction achtereenvolgens waren gestopt. Bertus ten Caat en André Damming zetten door en vormden samen met Gerard Damming en Ally Benjamins No Name. In 2009 maakten onder andere twee dochters en een zoon van Ten Caat deel uit van de band. De band richtte zich vanaf toen steeds meer op eigen werk. Er werden behalve Engelstalige- ook Drents- en Nederlandstalige nummers opgenomen. De meeste nieuwe liedjes werden geschreven door gitarist/zanger Fake ten Caat. Op 19 juli 2014 bestond No Name 45 jaar. Hierna was het klaar: de band stopte. Maar speciaal voor het project ‘Meziek uit Veen’ komen zij nog een keer optreden. Foto: Johan Nauta.

Meziek uut Veen in De verhalenwerf
De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 3 november in Bibliotheek Hoogeveen /De Verhalenwerf. Tijdens het project zijn er diverse activiteiten. Zo is er een tentoonstelling te zien met uniek fotomateriaal en geluidsopnames uit die tijd en wordt er een verhalentafel georganiseerd.

E