Maestro van de veendorpen in Het Hart van Hollandscheveld

Wie wordt de Maestro van de Veendorpen 2022? Die vraag zal op zaterdag 29 oktober worden beantwoord tijdens het Maestro-Concert in Het Hart van Hollandscheveld. Want op die avond organiseert Juliana – De Bazuin een uniek en prestigieus concert waarbij de muzikanten van het fanfareorkest door maar liefst zeven verschillende bekende dorpsgenoten zullen worden gedirigeerd. Die kersverse dirigenten hebben allemaal twee dingen met elkaar gemeen: ze hebben nauwelijks muzikale ervaring en zijn allemaal dolenthousiast. En het is hun eigen creativiteit die dan bepaalt wie zich na afloop Maestro van de Veendorpen mag noemen. Een professionele jury zorgt voor een onpartijdige beoordeling, maar ook het publiek kan uiteraard meestemmen.

 

Het idee voor dit concert komt uit de koker van dirigent Jan Schoonhoven, die dit bij verschillende orkesten die hij heeft gedirigeerd al heeft uitgevoerd. Goed jatten is beter dan slecht bedenken en eerlijk is eerlijk: het succes van de maestroconcerten op TV werkt aanstekelijk. De van oorsprong Britse TV-productie werd op de Nederlandse TV gepresenteerd door Frits Sissing en was een enorm succes. Onze maestro’s-in-spé zijn misschien iets minder bekend maar minstens zo enthousiast! De deelnemers aan deze eerste editie zijn Erwin Slomp, Marinus Kuik, Bert van der Weide en Jetze Cappendijck uit Hollandscheveld, Seine de Ruiter uit Nieuw Moskou, Gert Huisman uit Elim en Jan van der Sleen uit Nieuwlande. Deze nieuwbakken dirigenten leren van Jan Schoonhoven wat er komt kijken bij het dirigeren van een orkest en de eerste repetities hebben inmiddels plaatsgevonden.

Er mocht een keuze gemaakt uit een selectie van populaire muziek en koralen. Nu al is zeker dat er verrassende keuzes zijn gemaakt en dat levert een heel veelzijdig concert op. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij de zaal en kosten 5 Euro. De aanvang van het Maestroconcert op 29 oktober is om 19.30 uur in Het Hart van Hollandscheveld.