Amusement

Loving Vincent, een film wat afgebeeld wordt in een olieverfschilderij

Hoogeveen- Gisteren draaide de film “Loving Vincent” in de Tamboer anders dan we gewend zijn was het een verrassende film door de technieken die ze hebben gebruikt om dit tot een prachtig geheel te maken in de stijl van Vincent van Gogh.

De film is een bijzonder animatiefilm, waarin je schilderijen ziet van Vincent van Gogh en beeltenissen in zijn unieke stijl, en ook de kleuren waar van Gogh zo om bekend staat.
In de film krijg je terug blikken in het verleden van Vincent wat bijna fotografisch in zwart en wit werd weergeven.

Dit meesterwerk kostte de makers maar liefs 5 jaar om deze film tot stand te brengen en is zelfs de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

De film gaat over Vincent zijn leven en zijn dilemma’s. Een jongeman gaat op onderzoek uit naar de mysterieuze dood van  Vincent en zijn laatste dagen, en zoekt Vincent zijn laatste woonplaats op om de laatste brief van deze kunstenaar te bezorgen.

Wanneer je helemaal in de film komt vergeet je zelfs dat dit een geanimeerde film is, en waan je in het sobere leven van Vincent van Gogh.

De film is voor iedereen, maar zeer zeker ook voor diverse kunstenaars en mensen die geïnteresseerd zijn in een stukje geschiedenis van een inmiddels een wereld beroemde kunstschilder uit Nederland.

Verslag: Paula Bansema

Voor de trailer: KLIK HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen