Koninklijke activiteiten tijdens Oktober Kindermaand Hoogeveen

Koninklijke activiteiten tijdens Oktober Kindermaand Hoogeveen

Hoogeveen – Een dijk bouwen of chips maken van aardappels. Mooie voorstellingen bezoeken of meedoen aan leuke workshops. Tijdens Oktober Kindermaand kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in Drenthe deelnemen aan allerlei culturele activiteiten. Meedoen is in oktober gratis.

Ruim negentig organisaties in de provincie zetten in de maand oktober de deuren open voor kinderen en hun ouders. Twee zijn gevestigd in de gemeente Hoogeveen.

Op 15 oktober kunnen maar liefst 20 proefjes uitgevoerd worden in de Ontdekhoek bij de bibliotheek van Hoogeveen. En in theater De Tamboer vindt op 30 oktober een koninklijke Jeugdtheaterdag plaats. Kinderen kunnen meedoen aan een muzikale workshop, maar ook knutselen en natuurlijk voostellingen bezoeken. De dansvoorstelling “Koning van Karton” is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en de voorstelling “De kleine prins” is geschikt voor iedereen 8 jaar of ouder. In het programmaboekje Oktober Kindermaand staat wat er in de rest van de provincie te doen is.

Jaarlijks evenement
Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement waarbij kinderen een maand lang gratis kunnen deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht. Zo is bij een aantal activiteiten een doventolk aanwezig en zijn bijna alle activiteiten rolstoeltoegankelijk. Jaarlijks doen  zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

Programmaboekje
Ruim 90 instellingen in Drenthe hebben dit jaar aanbod voor de kinderen ontwikkeld.
Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Op de website www.kindermaand.nl zijn ook alle activiteiten te vinden.