Amusement

Klanken en kleuren van Charles Gounod naar van Gogh in de Goede Herderkerk

Hoogeveen-Vocalin Drenthe organiseert concerten met werken van Charles Gounod waaronder in de Goede Herderkerk in Hoogeveen.

Dit jaar is gekozen voor de intrigerende thema “Klanken en Kleuren” via Gounod naar Van Gogh gekozen.
Charles Gounod was een Franse componist en een tijdgenoot van Vincent van Gogh. Volgens de overlevering en gebaseerd op zijn brieven aan zijn broer Theo, had Vincent een sterke muzikale voorkeur voor componisten als Beethoven, Wagner en Gounod.
Vincent en Gounod als je wat verder verdiept in de achtergronden van de Franse componist hebben meer raakvlakken. Zo was Charles vader net als Vincent kunstschilder.

Na aanleiding dat van Gogh in Drenthe neerstreek was dit de drijfveer om met het koor en dirigent Roelof Bosma een verbinding weten te leggen met van Gogh en laat samen smelten met zijn concert Gounod .

Stichting Vocalin Drenthe is een stichting wat in 2014 is begonnen met een projectkoor. Het koor voerde toen “The armed man” van Karl Jenkins uit in De Nieuwe Kolk in Assen. Dit was een groot succes. Dirigent Roelof Bosma besloot hiermee de stichting Vocalin Drenthe op te richten, en heeft als doel regelmatig concerten te geven.

De concerten hebben vaak een bijzonder karkater. Veelal worden meerdere kunstdisciplines geïntegreerd in de muziek, zoals schilderkunst en poëzie.

Vanavond was het concert te horen in de Goede Herderkerk, en werd je meegesleept in de prachtige klanken die ten gehore werden gebracht door het koor en het begeleidingsorkest.

Kunstenaar Geert Oldenbeuving kleurde letterlijk de klanken van het orkest en het koor in de ban van Gogh in een van zijn schilderingen live op het doek.
Een prachtige compositie waarin de bezoeker werd meegevoerd van prachtige poëzie muziek en schilderkunst.

Meerder voorstellingen zijn te zien op 17 en 18 maart in Assen en Roden voor meer info www.vocalindrenthe.nl

Foto’s: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen