Amusement

Khalif Wailin’ Walter, Mojo Man en Terryman Band op Bluesfestival Hoogeveen

Hoogeveen – Khalif Wailin’ Walter, Mojo Man en Terryman Band zijn bevestigd voor het Bluesfestival Hoogeveen op zaterdag 14 mei 2022 in De Tamboer. Daarmee is de line up van het festival compleet. Eerder werden Ten Years After, Deborah Bonham Band, Jo Harman, Thomas Toussaint Band, Rob Tognoni en Emily Hill al bevestigd. Kaarten voor het Bluesfestival zijn verkrijgbaar via detamboer.nl

 

Khalif Wailin’ Walter

Hij behoort tot de nieuwe generatie bluesartiesten uit Chicago, die de traditie voortzet. Zijn zang en gitaarwerk doet denken aan bluesgrootheden als Otis Rush, Albert King en Lonnie Brooks. Met Lonnie als mentor is de muziek van Khalif Wailin’ Walter diep geworteld in de elektrische gitaarblues van Chicago.

Met zijn vijfkoppige band toont Kalif hoe muzikaal divers hij is. Hij vermengt de big band blues van de jaren ’40 met Texas bluesorkesten, moderne funk en innovatieve arrangementen. De band brengt een fijne mix van swing, funk, soul, gospel en rock, overgoten met een Chicago blues-sausje.

Mojo Man

Aangevoerd door de charismatische zanger Marcel Duprix dendert het tienkoppige collectief Mojo Man vol bravoure door een loeihete stamppot van dampende rock, soul en rhythm & blues. Met een blazerssectie vol tetterende trompetten en sapcentrifugerende saxofoons. Van deze eigenzinnige mix gaat ieders mojo onverbiddelijk gloeien!

De naam Mojo Man gonst door het live circuit. Zelf noemen ze het Balls & Horns, maar de muziek doet ook denken aan Black Crowes en een vleugje Stax. Hun sound is herkenbaar en wijkt af van de massa. Mojo Man brengt muziek in pure, ongepolijste vorm, recht voor je raap. Deze fantastisch op elkaar ingespeelde band met energieke sound krijgt overal de handen in de lucht!

Terryman Band

De uit New York City afkomstige singer-songwriter Terryman staat bekend als fabuleuze performer. Vrouwen houden van zijn soulvolle stem, mannen van zijn gitaarspel. Terryman speelde onder meer met John Lennon, Debbie Harry & The Waterboys en deelde de kleedkamer ooit met Jimi Hendrix en Janis Joplin. In zijn blues, soul en rootsmuziek doorklinkt zijn levenservaring. Deze blues- en soulman combineert hartverscheurende ballads met mooie groove en swing. Tegelijkertijd is hij een weergaloze showman. Geniet van een onvoorspelbaar, heerlijk bluesoptreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen