Amusement

Kantlijn: liberale jongen leest opa de les

Op donderdagochtend ga ik altijd met een goede vriendin koffie drinken in een van de horeca gelegenheden nabij de markt. Onlangs was ik erg van de vroege en omdat ik geen genoegen beleef aan marktbezoek in miezerige regen nam ik vast plaats in ons vaste koffiehuis. Aan het tafeltje naast mij zat een enigzins sjofel geklede heer van zo ongeveer mijn leeftijd en een jongeman die er uit zag alsof hij naar een bijeenkomst moest waarvoor dresscode “keurig in het pak” was vermeld op de uitnodiging. Ze waren intensief en redelijk luid in gesprek en ik luisterde achter mijn exemplaar van het Dagblad van het Noorden wat deze twee totaal verschillende generaties met elkaar bespraken.

Door Democranarch

Nee opa, dat kunt u niet menen. De rekening bij de rijken leggen dat is net zoiets als een student die zegt papa en mama betalen alles wel. U moet echt eens stoppen met het lezen van die socialistische Volkskrant.
Opa glimlachte en wees de jongeman terecht. Erik Daniël het wordt hoog tijd dat de rijken gaan betalen wat ze horen te betalen. Vooral de graaiers en de uitbuiters. Ze kunnen het beter goedschiks accepteren want anders loopt het op een gegeven moment gigantisch uit de klauwen en dan krijg je vanzelf een gewelddadige uitbarsting waar niemand op zit te wachten.
De jongeman veerde op. Dus als iemand veel geld in zijn leven heeft weten te verdienen is het meteen een graaier of een uitbuiter? En dat geeft dan de armen het recht om de boel fysiek te gaan slopen? Dat vind ik holbewonersgedrag.
Daar gaat het niet om Erik Daniel, ik praat dat gesloop niet goed. Het gebeurt gewoon en het zijn niet de armen die daar verantwoordelijk voor zijn. Er lopen goed getrainde extreme figuren rond, die dit soort momenten aangrijpen om onrust te zaaien. Die misbruiken de mensen die terecht demonstreren omdat elke maand een week langer is dan hun salaris toestaat. Die klootzakken willen zoveel mogelijk onrust in de hoop dat ze op de langere termijn dan de macht kunnen grijpen. Dat ging zo in Hitler Duitsland met de bruinhemden, dat ging ook zo in Rusland met de revolutionairen van Lenin. Links of rechts, het maakt niet. Ken je geschiedenis jongen, alleen dan kun je voorkomen dat die zich herhaalt.
Dat heeft niks te maken met die rekening voor de rijken opa. Mensen die een goed eigen inkomen hebben geven meer uit, dat geld komt bij bedrijven en de staat via belastingen terecht. Deze mensen geven dus zeker dubbel zoveel geld uit en dus wordt aan hen ook meer verdiend dan aan iemand die zijn eten bij de voedselbank haalt. Wel een goed concept trouwens, die voedselbank.
Oh ja? Vind jij dat? Heb jij enig idee hoe het voor een vader van twee kinderen is, die een volle baan heeft en net teveel verdient om nog voor een toelage of een extra belastingvoordeeltje in aanmerking te komen? Dan ben je beter af als je in de bijstand zit. Die vader wil zijn kinderen ook wel eens wat extra’s geven, maar als je aan het eind van de maand drie dagen salaris tekort komt dan is dat allemaal niet voor hen weggelegd. Dat ziet die VVD van jou niet.
Maar zo iemand kan toch ook nog een extra baantje zoeken en in de avonduren een paar uren gaan werken opa? Dan neemt hij zijn verantwoordelijkheid serieus en gaat ie niet lopen bedelen bij de overheid.
Op dat moment kwam mijn goede vriendin binnen. Gelukkig maar want ik voelde de neiging op komen om het jong een glas ijskoud water in zijn gezicht te gooien. Meer op: sdproducties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen